Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Colonel medic Alexandru Keresztes, care a asigurat conducerea Spitalului Județean Focșani, ar fi infectat cu coronavirus

Colonel medic Alexandru Keresztes, care a asigurat conducerea Spitalului Județean Focșani în perioada 13 aprilie – 8 mai, ar fi confirmat pozitiv, fiind infectat cu coronavirus. De asemenea, cel puțin un membru din echipa de conducere militară ar fi fost, de asemenea, confirmat pozitiv. Colonel medic Alexandru Keresztes ar fi în prezent internat la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, al cărui comandant este și de unde a fost detașat la Focșani. Colonel medic Alexandru Keresztes nu a răspuns apelurilor noastre telefonice și nici mesajelor.

Acesta a luat contact nu doar cu personalul din Spitalul Județean, inclusiv directorul medical Gabriel Negoiță, dar și cu prefectul penelist Gheorghiță Berbece. După cum se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Prefecturii Vrancea, în data de 8 mai, prefectul „a ținut să le mulțumescă personal celor care au venit într-un moment greu pentru a da o mână de ajutor”. Din echipa condusă de colonel medic Alexandru Keresztes au mai făcut parte doctor Bianca Andoni – director medical (de la Spitalul Militar Focșani – n.r.), locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofițer de logistică și locotenent-colonel Adrian Ceaușu – ofițer de stat major.

Întrebat despre infectarea unuia dintre membrii echipei militare care s-a aflat la conducerea Spitalului Județean Focșani, medicul stomatolog Dragoș Cozma, directorul adjunct al DSP Vrancea, ne-a spus să luăm legătura cu reprezentanții Spitalului Județean. Medicul Gabriel Negoiță, directorul medical al Spitalului Județean, ne-a spus că nu are această informație. În ceea ce privește reprezentanții Prefecturii, răspunsul a fost: „Noi nu am primit o astfel de informare. Cât despre testare, ancheta epidemiologică va stabili cine va fi.”

Vom reveni cu informații oficiale, dacă autoritățile vor hotârî să le furnizeze. Așteptăm în continuare răspunsuri la care nici până acum DSP Vrancea nu a catadicsit să răspundă: Câți angajați ai Spitalului Județean au fost confirmați pozitiv după testarea din 1-3 mai? De ce unele persoane confirmate pozitiv cu coronavirus sunt internate, iar altora li se permite autoizolarea la domiciliu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?