VIDEO: Jurnalistul Dragoș Pătraru, despre penelistul Ion Ștefan: „Grinda de care se spânzură Dezvoltarea”

0
2439

Penelistul Ion Ștefan a ajuns, printr-o nouă gafă, în atenția jurnalistului Dragoș Pătraru, care, în cadrul emisiunii Starea nației, își întreabă telespectatorii dacă îl mai țin minte pe „Grindă, ăla care și-a făcut casa cât județul”, dar care n-a dat și pe la școală „să învețe să vorbească”. Dragoș Pătraru face referire la un interviu de săptămâna trecută, când Ștefan s-a făcut din nou de râsul nației în cadrul unui interviu la Realitatea TV, unde a avut nevoie de repetate intervenții ale jurnalistei Mădălina Pușcalău Dobrovolschi pentru a reuși să lege câteva cuvinte.

Iată un fragment evidențiat de internauți: „Ceea ce nu înțeleg eu, ceea ce nu înțeleg și mi-e greu de acceptat și stau de vorbă cu colegii mei, cu oameni din minister că ei sunt oameni, au CNP și ei, sunt oameni ca și noi cu mâini și cu picioare, cu ochi și n-au nicio problemă, se nasc sau sau îs născuți, vin la servici, se trezesc dimineața. Am avut ăăă în ultima perioadă dat fiind situația asta de urgență, lucrăm mult în telemuncă, lucrăm mult la distanță și-așa mai departe. Și am cerut să mărim ritmul de implementare a proiectelor, să semnăm, mmm să investim ss să fluidizăm, să venim în sprijinu’ UAT-urilor, antreprenorilor, oamenilor care doresc să investească în România. Șiii mm am am chemat întreaga echipă de conducere la programul operațional regional și dinâââ din discuțiile avute s-a ridicat problema că nu au laptopuri, că laptopurile sunt foarte mici și că calculatoarele lor sunt din nou mici, depășite și-așa mai departe.”

„Eu delir ca ăsta n-am mai văzut demult”, spune Dragoș Pătraru. Jurnalistul consideră că „trebuie trecută și prostia la comorbidități, că de multe ori asta ne omoară toate proiectele”. Avem „un ministru al Dezvoltării care e mai înapoiat decât județul Vaslui”, spune Dragoș Pătraru, concluzionând: „ministrul Grindă… Grinda de care se spânzură Dezvoltarea”

Iar dacă doriți să recitiți, iată o serie de momente care fac din deputatul Grindă un fel de măscărici politic:

„Nu sunt sigur sută la sută, dar cred că l-am găsit pe cel mai făcut grămadă din acest guvern. Îl cam bănuiam, îl cam bănuiam, de ce să mințim, dar acum a confirmat omul. I-au ieșit analizele: e… cum ziceam, grămadă. Este vorba de Ion Ștefan. Eh, acum a venit cu un program. E belea, abia m-am oprit din râs. Era să nu pot să trag emisiunea”, spunea, în stilul caracteristic, la finele lunii ianuarie, Dragoș Pătraru, la emisiunea Starea Nației. Jurnalistul amintea că este vorba despre „nenea care a vrut să-și facă o căbănuță confort trei, dar i-a scăpat zidarului mâna și i-a ieșit o chestie cât Titanicu’ ”, „ăla care se alinta cu penele, pedele, petedele, de-i venea și lui Orban să vomite; și Orban are ficatu’ antrenat, vorba aia…”. Ministrul Grindă afirma că „deci mâine… vom construi acum. Deci prin semnarea acestor… mâine.. ceea ce am putea mâine, facem astăzi. Construim acum mâine.”

Înainte de confuzia dintre azi și mâine a existat, desigur, confuzia dintre PNDL 2, imposibil de pronunțat de către ministrul „Grindă”, și PNL. Asta pentru că, potrivit declarației acestuia, s-a ocupat mai mult de PNL.

Penelistul a ajuns în atenția presei centrale chiar înainte de învestire din cauza căsuței care s-a transformat în căsoaie. Conform Digi24, liberalul a dat vina „pentru construcția faraonică pe constructor și pe soția lui. Constructorul ar fi greșit o grindă și așa s-a trezit cu etaj în loc de mansardă, iar soția lui a fost cea care și-a dorit o casă mare. Deputatul a spus că s-a resemnat cu ideea, nu poate să dărâme casa”.

Nu trebuie însă uitate nici momentele când a luat microfonul de la tribuna Camerei Deputaților și a plecat cu el pentru a întrerupe dezbaterile parlamentare. A declarat ulterior că s-a gândit chiar să apeleze la o falsă alarmă cu bombă, tot cu scopul de a întrerupe ședința.

Dar pentru vrânceni, bâlbele lui Ștefan sunt o obișnuință. Într-o dezbatere electorală la TVR Iași, înainte de alegerile locale, el spunea „sitter manager”, în loc de city manager, confunda milioanele cu miliardele, orașul cu județul, afirma că este „un cetățean care am construit un gard în viața mea” și, atunci când candidatul ALDE a spus că din administrația locală a făcut parte mereu și PNL, Ion Ștefan a declarat: „sunt părtași la hoție cu toții”.

În seara alegerilor locale a fost însă poate cel mai penibil moment pentru Ștefan, atunci când anunța cu nonșalanță că a devenit primar, ba chiar a dat procente din exit poll-uri și mulțumea pentru „sprijinul și curajul care mi l-ați acordat”. Visul i s-a năruit dimineață, odată cu anunțarea rezultatelor.

Sursa foto: https://hiperbolahatta.home.blog/2019/11/02/momentul-hiperbolic-minunile-ministrului-grinda/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here