Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

32 de medici, managerul Spitalului Adjud și conducerea Primăriei Adjud, suspecți de infectare cu coronavirus! UPDATE!

Situație deosebit de gravă la Adjud! 32 de medici din cadrul Spitalului Municipal Adjud, managerul spitalului și viceprimarul municipiului, Claudiu Cristea, au participat luni la o întâlnire cu un medic care lucrează la această unitate spitalicească, dar și la Spitalul Militar din Focșani. Ulterior s-a aflat că medicul respectiv a fost confirmat cu coronavirus, fiind unul dintre cei 22 de angajați confirmați în comunicatele de la MApN. Neștiind luni despre această situație, fiecare dintre participanți a mers în continuare la serviciu, existând așadar posibilitatea transmiterii mai departe a virusului.

Conform unor surse, atât medicii cât și reprezentanții administrației locale au cerut Direcției de Sănătate Publică Vrancea să fie testați, dar li s-a refuzat testarea. Mai mult, se pare că DSP ar dori ca la spitalul din Adjud să fie tratați bolnavii de COVID 19, în condițiile în care, spun sursele noastre, nu există dotările și echipamentele de protecție necesare. În plus, se pare că atât medicii, cât și personalul auxiliar, dar și viceprimarul ar fi amenințat cu demisia, dacă nu vor fi testați.

Facem și de această dată apel la autorități să transmită OFICIAL date despre situația din Vrancea!

UPDATE! De la reprezentanții Primăriei municipiului Adjud am primit următoarele precizări:

„Conform legislației în vigoare, Primăria municipiului Adjud are datoria de a informa corect și imediat cetățenii cu privire la tot ceea ce poate amenința viața și integritatea corporală a acestora. Odată cu apariția primului caz de COVID-19 în România, afecțiune ce a schimbat total stilul de viață al tuturor, considerăm că ne-am făcut cu prisosință datoria atât din punct de vedere al informării publicului cât și din punctul de vedere al luării unor măsuri concrete de evitare a contaminării adjudenilor cu virusul SARS -CoV-2.
Respectându-ne în continuarea obligațiile pe care le avem față de adjudeni, susținem demersurile referitoare la o informare corectă și imediată a cetățenilor și vă prezentăm, punctual, situația de risc creată la nivelul municipiului Adjud.
Luni, 22 martie 2020, în calitate de membru al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Claudiu Cristea, viceprimarul municipiului Adjud, a participat la o ședință la care a fost prezent unul dintre cadrele medicale depistate la câteva zile după, pozitivă pentru COVID-19.
Până în momentul aflării rezultatului, toți participanții la ședință au continuat programul de lucru normal, stabilind contacte atât cu colegii din instituții cât și cu membrii familiilor.
Din momentul în care a aflat că medicul participant la ședință, ce activează și în cadrul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Popescu”, a fost evaluată ca fiind pozitivă la COVID-19, viceprimarul municipiului Adjud a luat decizia de a se izola voluntar la domiciliu alături de familie.
„Ne revoltă întârzierea perpetuă a testării celor care au participat la ședința de luni și nu putem sta impasibili și nu putem ascunde gunoiul altora sub preșul nostru! Dacă am proceda astfel, nu ne-am respecta datoria față de cetățeni și am încălca prevederile proaspăt schimbatului art. 352 din Noul Cod Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor infectocontagioase. Ori, tocmai acest articol este încălcat în acest moment de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea care, în ciuda obligațiilor care le revin prin lege și în ciuda insistențelor noastre, promite că vine să testeze cel puțin persoanele care au participat la respectiva ședință și nu-și îndeplinește nici măcar această promisiune”, a precizat viceprimarul Claudiu Cristea.
Publicăm aceste informații deoarece dorim să ne apărăm comunitatea, dorim ca mai ales cei aflați în prima linie de luptă contra acestei epidemii să nu fie victimele acestui infam virus. Constatăm că suntem lăsați singuri, de izbeliște, în voia sorții parcă intenționat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?