Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Mesaje de atenționare din partea IȘJ Vrancea! Elevii, legitimați când ies pe stradă!

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a avut loc, ieri, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, pe ordinea de zi fiind prevăzute și măsuri operative vizând gestionarea răspândirii infecției populației cu noua formă de Coronavirus COVID-19. Reprezentanții au atenționat că este posibil ca în această perioadă, elevii să fie legitimați dacă ies pe stradă. „ISJ Vrancea roagă toți elevii și profesorii din județ să respecte următoarele recomandări: evitarea zonelor aglomerate; limitarea folosirii bancnotelor și a monedelor; reguli stricte de igienă; ieșirea pe străzi doar în condiții de maximă urgență; evitarea intrării în restaurante, fastfood-uri, cafenele. Este posibil ca în această perioadă, dragi elevi, să fiți legitimați dacă ieșiți pe străzi. Vă indicăm să stați cât se poate de mult acasă. Rugăm toți colegii profesori să țină legătura cât mai des, prin mijloace online, cu elevii. Vă rugăm să vă informați doar din surse sigure. Mesajul nostru către elevi, părinți și profesori îndeamnă la calm și responsabilitate. Orice solicitare către ISJ Vrancea, vă rugăm să o formulați în scris și să o transmiteți pe adresa de e-mail isjvrancea@yahoo.comeste comunicatul IȘJ postat pe pagina de facebook a instituției. Pe facebook, a fost distribuit un mesaj semnat de inspectorul general al IȘJ Vrancea, Dorin Cristea, care a transmis exclusiv directorilor unităților de învățământ următorul anunț: „În cadrul ședinței CJSU ce a avut loc astăzi, 17.03.2020, chiar în sediul IȘJ Vrancea, s-a ridicat problema că elevii circulă pe străzi, în grupuri. Ca atare, facem apel la dumneavoastră să informați cadrele didactice care la rândul lor să recomande elevilor să stea mai mult la domiciliu. Totodată, s-a pus problema controalelor de către poliție și jandarmi privind legitimarea acestora pe străzi și mai ales în baruri/cafenele etc. Toate acestea le recomandăm și le reamintim pentru că traversăm etapa stării de urgență instaurată la nivel național. Nu ascundem faptul că avem deja persoane pozitive de COVID-19 în Municipiul Focșani și este bine să ne protejăm cu toții. În ideea că s-a înțeles mesajul, vă doresc multă sănătate!“

L-am contactat telefonic pe Dorin Cristea, inspectorul general al IȘJ Vrancea, pentru a ne confirma că mesajul este într-adevăr transmis de dumnealui, iar acesta a spus că da, a transmis directorilor un mesaj de atenționare și prevenție. Legat de faptul că a menționat la sfârșitul textului că sunt deja persoane pozitive în Municipiul Focșani, a vrut de fapt să spună, că ar putea fi și persoane pozitive, pentru că mulți vrânceni sunt în carantină, li s-au făcut teste și e posibil ca unele dintre ele să fie pozitive. Cristea a spus că totuși nu a fost exprimarea cea mai nimerită și că trebuia să folosească cuvântul „probabil“.

Ieri a avut loc ședința CJSU în cadrul căreia s-a spus că au fost văzuți elevi în grupuri, plimbându-se pe străzi, ceea ce nu ar trebui. Am dat un mesaj pentru directori, ca să transmită profesorilor, dirigenților și apoi elevilor. Pentru protecția lor, trebuie să stea în casă, pentru că au ce face și să nu se mai plimbe pe străzi. Multe persoane venite în Focșani, sunt în carantină, li s-au făcut teste și e posibil să fie pozitive unele dintre ele. În ideea prevenției am dat acest anunț. Cel mai bine e să fim atenți și să stăm cuminți. Toată lumea trebuie să conștientizeze că pot fi printre noi purtători de virus și e bine ca toți să stea acasă, nicidecum pe străzi. În mesaj, ar fi trebuit să scriu că probabil în Municipiul Focșani sunt și purtători pozitivi, veniți recent în țară“ a declarat inspectorul Dorin Cristea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?