Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

GALERIE FOTO: STAI ACASĂ pentru că „Totul va fi bine!”

Aproape întreaga lume trece în această perioadă printr-o  serie de stări și emoții pe care este greu să le descriem în cuvinte. Față în față cu pandemia COVID-19, mulți dintre noi poate că uităm ce înseamnă omenia: ne îmbrâncim la cumpărături ca nu cumva cel din fața noastră să ia mai mult ulei decât noi, trecem nepăsători pe lângă ceilalți oameni din fața noastră scuzându-ne că nu știam ce se petrece, fugim din case pentru a ne face stocul de medicamente… și uităm cel mai simplu și important lucru: SĂ STĂM ACASĂ! 

Pe rețele de socializare, circulă fel de fel de mesaje prin care suntem sfătuiți să nu ieșim pe stradă, cel care mi-a rămas în minte este acesta: ,,NOI suntem la muncă pentru VOI. VOI stați acasă pentru NOI!”, simplu și la obiect. Medicii, pompierii și polițiștii sunt cei care, în aceste zile, apelează la ajutorul nostru în acest fel: SĂ STĂM ACASĂ!

Serenade la balcon…

Exemplul mesajelor încurajatoare arborate de italieni la balcoanele apartamentelor în care locuiesc, a fost preluat și de români. ,,Andra tutto bene!” (Totul va fi bine), asta ne transmite poporul italian a cărui țară a fost, până acum câteva săptămâni ,a doua casă pentru mulți conaționali de-ai noștri. A fost pentru că acum, românii fug din și de Italia ca de un vis urât… și-au lăsat serviciile, casele și prietenii pe care îi aveau acolo pentru a se întoarce acasă, dar au omis ceva… se pot îmbolnăvi pe drum, expunându-i și pe cei dragi pericolului coronavirus.

Am auzit de la rudele care au rămas acolo că străzile Italiei sunt goale, iar pe rețele de socializare am văzut italieni cântând împreună cu vecinii serenade la balcon, sună frumos, și nu prea… acești oameni își câtă cumva ,,durerea”. Dar au înțeles că trebuie să stea în casă.

,,Totul va fi bine!”

Campania ,,Totul va fi bine ” este o inițiativă prin care copii, alături de părinții lor, aduc o rază de soare în sufletele înnegrite de panica provocată de noul coronavirus. Flavius și Teodora sunt doi frați care au ales să-și petreacă într-un mod inedit vacanța dată de Ministerul Educației în contextul virusului: au pictat pe un cearșaf alb un curcubeu și apoi au scris: ,,Stăm acasă – Totul va fi bine!”. „Am lucrat în echipă cu cei mici și a ieșit super. Acest banner l-am arborat la balcon. Am luat și noi exemplul de la alții și cred că este ok să aducem acest mesaj către semenii noștri. Ia și tu parte la această campanie !

Copii vor desena un CURCUBEU, vor scrie textul Totul va fi bine” și îl vor lipi/ arbora la geam sau la balcon pentru a colora zilele triste ale orașului”, ne îndeamnă Costel Bocu, tatăl Teodorei și al lui Flavius.

Totul va fi bine”, spun și elevii Școlii „Ion Basgan”

Mirela Barcan, profesor învățământ primar în cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan“ s-a alăturat campaniei „Totul va fi bine“, îndemnându-și elevii să creeze diferite planșe de lucru în care să fie evidențiat curcubeul, ca semn al legământului lui Dumnezeu cu Noe și prin el cu toată firea umană că omul nu va mai fi pierdut prin potop de ape. Curcubeul mai este și semn al păcii și al comuniunii, făcând legătura dintre cer și pământ, dintre Dumnezeu și om, dar și semn al frumosului de origine Dumnezeiască, iar cele şapte culori ale sale sunt privite ca simbol al celor şapte Taine ale Bisericii. „Fiecare dintre noi, avem rude plecate atât în Italia cât și în alte părți ale lumii și suntem cu gândul la cei dragi. Cred că este bine chiar și prin aceste mici gesturi să arătăm că suntem alături de ei. Împreună cu copiii mei de la școală am declanșat de miercuri, 11 martie, proiectul „Școala (d)e acasă“, iar pe lângă acesta, ne-am alăturat și campaniei „Totul va bine“. Le-am spus să lucreze fiecare, acel curcubeu, cu ce materiale are acasă la îndemână și cum poate și chiar am primit de la ei semnale cu fotografii minunate“ ne-a spus învățătoarea Mirela Barcan. De asemenea, învățătoarea a postat chiar și pe pagina sa de facebook un mesaj în care vorbește despre proiectul „Totul va fi bine“. „ Îmi place mult campania „Totul va fi bine“, începută în Italia. Mulți copii și părinți, acasă, creează proiecte în care curcubeul este elementul central, asociat cu zâmbetul și cu speranța. Proiectele sunt apoi afișate la ferestre, pe clădiri, pe porțile caselor, ca simboluri ale solidarității și ale reușitei. Sunt convinsă că mulți copiii din România s-au alăturat deja campaniei. Sunt convinsă că și școlarii mei vor realiza lucrări minunate. Sunt copii creativi și implicați“.

Mesajul vine și din Andreiașu de Jos

O învățătoare de la Școala Gimnazială Andreiașu de Jos, ce acum este în concediu de creștere copil, a desenat alături de fiica ei cea mare în vârstă de 5 ani, un curcubeu pe care a scris numele persoanelor din familie, iar dedesubt, mesajul „Stăm în casă“. Învățătoarea Gina Croitoru spune că această campanie este de bun augur, atât pentru copiii și părinții care stau în casă cât și pentru cei din afara țării, în semn de solidaritate. „Campania „Totul va fi bine“ se potrivește perfect micuților ce poate s-au plictisit în casă și acum, cu această ocazie, își pun mintea la contribuție să creeze un desen frumos ce îi țin destul de mult timp ocupați și totodată este un joc ce ne implică și pe noi ca părinți. Plus de asta, este și o ocazie potrivită pentru a le arăta celor din țările afectate că suntem cu gândul la ei și le suntem alături, chiar și de la distanță“ a zis învățătoarea Gina Croitoru.

Așa că…Stați în casă! Acordați mai mult timp familiei, în cazul în care până acum nu ați avut ocazia, ieșiți doar dacă este URGENT, spălați-vă pe mâini, și, cel mai important, NU VĂ PANICAȚI. Au rezistat strabunicii noștri în fața Războaielor Mondiale, au supraviețuit bunicii și părinții noștri comunismului, sigur vom reuși să depășim acest moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?