Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Vrea PNL-ul capul vajnicului „general” Cristea de la ISJ ?

Profesorul Dorin Cristea, inspector școlar general, a dus lupte seculare să rămână pe funcție. Numit în iunie 2016, în timpul guvernării Cioloș, el a fost demis de mai multe ori, dar s-a întors de fiecare dată în funcție, după ce a contestat demiterile în instanță. Odată cu venirea la putere a liberalilor, profesorul Cristea trebuie să fi răsuflat ușurat, mai ales că prima grijă a peneliștilor odată ajunși la guvernare a fost să-l demită pe profesorul Aurel Șelaru, inspectorul școlar general adjunct, în locul acestuia venind o profesoară ce face parte din Biroul Politic Local al PNL Focșani. A urmat o adevărată execuție politică la nivelul ISJ Vrancea, 9 inspectori şcolari fiind înlocuiți cu persoane agreate la nivelul PNL Vrancea.

Se pare însă că „generalul” Cristea de la ISJ și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul în fruntea instituției. Într-o postare triumfală precum intrarea lui Napoleon în Moscova, Prefectura a anunțat vineri pe Facebook că „prefectul Gheorghiță Berbece a efectuat o verificare inopinată, la prima oră, la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Cu această ocazie a constatat mai multe disfuncționalități organizatorice, precum lipsa condicii de prezență, nerespectarea programului de lucru de către personalul angajat, lipsa unor inspectori școlari dintre cei ce trebuiau să fie prezenți la sediul inspectoratului. În cadrul dialogului purtat cu conducerea instituției, prefectul a dorit să cunoască ce măsuri s-au luat în privința cazului de violență școlară petrecut în incinta Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, la o clasă din ciclul primar, caz despre care a constatat că este cunoscut doar inspectorului general adjunct, Daniela Marchitan și mai puțin inspectorului general Dorin Cristea. Au fost purtate discuții și cu inspectorii școlari ajunși la sediul Inspectoratului, care au semnalat o serie de greutăți și deficiențe în desfășurarea activității lor”.

Domnule „general” Cristea, vi se pregătește ceva!

Conform unor surse, inspectorii școlari au fost chemați de urgență la sediul Inspectoratului deși unii dintre ei se aflau la ore. Tot vineri ar fi fost făcute schimbări în comisia paritară de la nivelul ISJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?