Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Hunedoara: Condiţii foarte bune de schi în Straja și Râușor

Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia în condiţii foarte bune, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunile Straja, din Masivul Vâlcan, şi Râuşor, din Retezat, unde stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, potrivit datelor Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

În staţiunea Straja, se schiază pe pârtiile Sfântu Gheorghe, Mutu, Constantinescu, Platoul Soarelui, Canal şi Vârful Straja. Stratul de zăpadă, inclusiv cu cea artificială, are o grosime medie de 35 de centimetri, pe zona schiabilă.

„Calitatea pârtiilor poate fi notată între 7,5 şi 8. În prezent în Straja sunt circa 1.800 de turişti, dar ne aşteptăm ca numărul lor să ajungă la 3.000, la acest sfârşit de săptămână”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Accesul cu maşina în Straja se poate face până la cele două parcări amenajate la staţia de plecare a telegondolei din Lupeni şi la intrare în staţiune. Turiştii cazaţi în staţiune sunt preluaţi apoi de către cabanieri, cu mijloacele proprii de transport.

În staţiunea Râuşor, din Retezat, zăpada pe pârtie măsoară circa 30 de centimetri. O parte a fost produsă în cursul săptămânii cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială.

Salvamontiştii din Râuşor solicită turiştilor mai multă disciplină atunci când parchează maşinile cu care vin în staţiune.

„Avem o problemă în week-end, când este aglomeraţie de maşini. Recomandăm turiştilor să parcheze mult mai atent pentru ca, în caz de nevoie, să se poată ajunge mai repede la pârtie cu maşinile de intervenţie”, a menţionat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Pe de altă parte, în staţiunea Parâng nu se poate schia, zăpada fiind mică în lipsa celei produse artificial. „Sunt turişti, dar nu se poate schia”, a conchis şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?