Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Colinde și înaltă trăire românească în Sala Polivalentă!

Corul Parohiei Irești, dirijat de părintele Ionel Miron, a ridicat în picioare spectatorii care au umplut Sala Polivalentă!

La început au fost mai puțini. Apoi au umplut Sala Polivalentă sâmbătă, 14 decembrie, după ora 18:00. Să fi fost la vreo mie de spectatori care, în încheierea concertului de colinde, au cântat, în picioare, Imnul României, odată cu Corul din Irești, dirijați și unii și alții, de excepționalul părinte Ionel Miron. Înainte de acest moment de vibrată trăire românească, aceiași spectatori, ca și Corul, cântaseră ”Treceți, batalioane române, Carpații!”, în timp ce în sală îți făcuseră intrarea, însoțiți de copii purtând tricolorul, jucătorii care aveau să joace în meciul Uefantasticii Stelei – Unirea Focșani.

Acesta a fost apogeul unui eveniment cultural îngemănat cu unul sportiv, pus la cale de organizatori și în operă de părintele Ionel Miron care se dovedește a fi mult mai mult decât un preot. Dar despre asta, posibil, cu o altă, ocazie!

Sâmbătă, așa cum a fost anunțat din promovarea ”Cupei AutoVip” după meciurile echipelor de copii, în Sală a intrat în sală Corul Parohiei Irești, în reprezentație specială pentru familia fotbalului prezentă în Sala Polivalentă. Începutul a fost superb, de la repertoriu la interpretare, și senzaționala voce a solistei, ”din Țifești, dar cu mamă din Irești”, cum avea să-mi spună după concert. Iar continuarea a fost la același nivel, aducând la ascultare tribunele în care se aflau numeroși mici jucători de fotbal, gălăgioși prin definiție! Și care, împreună cu toți ceilalți spectatori, se vor fi fi încărcat/reîncărcat cu profundă trăire creștinească, în prag de marea Sărbătoare de Nașterii Domnului Iisus Hristos. Românească, patriotică, de mulți cu mâna dusă la inimă, în momentele de final încheiate cu aplauze și ovații!

În numele sportului, alături de care ați fost pentru câteva zeci de minute, mulțumesc, părinte Ionel Miron, mulțumesc corului Parohirei Irești, minunaților coriști colindători, colțului de Vrance numit Irești care i-a dăruit pentru aduce bucurie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?