Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Leacuri băbești pentru infecție urinară

Pentru femei, senzația de arsură în momentul urinării înseamnă o infecție a tractului urinar. Pe lângă acest disconfort, se mai adaugă senzația de preaplin a vezicii și nevoia frecventă de a urina și uneori se asociază și febra. Infecția urinară este mai des întâlnită în rândul femeilor deoarece femeile au uretra mai scurtă, iar apropierea acesteia de anus și vagin înseamnă că factorii care pot provoca infecțiile ajung mai ușor la vezică. Dacă vorbim despre bărbați, infecția urinară poate apărea când prostata inflamată împiedică eliminarea urinei. Bătrânii, bunicii noștri, nu prea știau medicină, nu aveau nici posibilități să meargă la doctor, însă știau multe leacuri băbești ce le veneau în ajutor atunci când se ivea vreo problemă medicală minoră, cum ar fi o infecție urinară. În mediul rural, infecția urinară era frecventă atât în rândul femeilor cât și în rândul bărbaților, de cele mai multe ori din cauza igienei precare. Iată câteva rețete naturiste, sau leacuri băbești, pe care le-am aflat de la tanti Niculina, din Vidra.

Ceai de usturoi

Ceaiul de usturoi era o băutură populară din Grecia Antică pentru întărirea organismului, îmbunătățirea stării generale de sănătate și pentru a obține energie și tinerețe. La Vidra, este folosit pentru a scăpa de infecția urinară. „Cea mai simplă metodă este să bei un ceai de usturoi. Nu are un gust plăcut, dar te ajută. Cojești câțiva căței de usturoi, îi pisezi, apoi îi pui într-o cană cu apă caldă și îi lași 5 minute acolo, cu capac peste“, a spus tanti Niculina.

Ceai de leuștean

O altă rețetă băbească primită de la tanti Niculina, este ceaiul de leuștean. Cu siguranță nici acesta nu este plăcut la gust, dar spune că e benefic. Nu se foloseşte pe perioada sarcinii şi se utilizează în cantităţi mici în timpul alăptării. „Toci mărunt câteva fire de leuștean verde, sau două lingurițe de leuștean uscat, peste care pui o cană de apă fierbinte. Le lași timp de 10 minute, apoi strecori și bei“, a dezvăluit tanti Niculina.

Ceai de urzică

Pentru că este diuretic, ceaiul de urzică ajută la eliminarea bacteriilor din organism mai repede. De asemenea, datorită efectului său diuretic, ceaiul de urzică poate contribui la eliminarea „nisipului“ și la îndepărtarea micilor calculi. „Ceaiul de urzică te ajută să urinezi mai des și mai mult, așa că elimini microbii din corp. Se pune o linguriță de plantă tăiată la o cană cu apă fierbinte. Se bea doar o cană pe zi, cam 7 zile“, spune tanti Niculina.

Ceai de cozi de cireșe

Ultimul leac pe care l-am aflat de la tanti Niculina, este ceaiul de cozi de cireșe, care tratează infecțiile urinare, atât la femei cât și la bărbați. Este o modalitate la îndemâna oricui, testată de tanti Niculina și de toată familia ei. Ne asigură că tratamentul dă randament. Conform www.daciaplant.ro, am aflat că ceaiul de cozi de cireșe ajută în funcționarea normală a aparatului urinar, eliminarea „nisipului“ urinar și eliminarea lichidelor reținute în exces în corp. „Ceaiul de codițe de cireșe eu l-am băut de multe ori, ba chiar l-am recomandat și nepoților. Nu face rău. Te scapă de infecție urinară rapid și ieftin“, a încheiat tanti Niculina.

Important! Medicul de familie, precum și medicul specialist urolog, vor trebui să-și dea acordul în privința consumării acestor ceaiuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?