Un tânăr și-a OMORÂT TATĂL după ce s-a întors de la mănăstire

0
19970

Un tânăr de 33 de ani din satul Ploștina, comuna Vrâncioaia, a fost arestat preventiv ieri, pentru că și-a omorât tatăl. S-a întâmplat în seara zilei de 20 noiembrie a.c., în locuința lor. Reținerea bărbatului s-a făcut joi dimineață și în aceeași zi a și fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, care au emis mandat de arestare pentru 30 de zile sub acuzația de omor. Potrivit unor surse, crima a fost comisă pe fondul consumului de alcool și a unui conflict spontan. Tânărul și-a înjunghiat tatăl cu un cuțit, iar lovitura aplicată a dus la decesul acestuia.

Din anchetă a rezultat că inculpatul locuia în aceeași casă cu părinții săi, dar într-un corp separat al clădirii în care el și-a amenajat un dormitor și o bucătărie. În ziua crimei, tânărul a lucrat la o mănăstire de pe raza județului, după care a plecat către casă. Pe drum și-a luat câteva produse alimentare, iar când a ajuns acasă i le-a lăsat mamei sale și a plecat prin comună, ajungând și la două magazine unde a consumat alcool. Când s-a întors acasă, inculpatul, care era băut bine, a mers în corpul de casă al părinților săi, respectiv într-o cameră în care se afla tatăl său. Băut fiind, inculpatului i-a sărit imediat țandăra în momentul în care părinții i-au reproșat că este post și că el nu-l respectă. Astfel, între inculpat și tatăl său s-a iscat o ceartă care a culminat cu gestul necugetat al fiului. Acesta din urmă a pus mâna pe un cuțit care se afla în camera în care era tatăl și i-a aplicat acestuia o lovitură în zona superioară a abdomenului. Mama, care la momentul scandalului nu era în cameră cu cei doi s-a trezit și ea și a mers să vadă ce se întâmplă. În acel moment fiul era cu cuțitul în mână, iar tatăl acestuia sângera abundent. Mama a întrebat ce s-a întâmplat dar nimeni nu i-a răspuns, soțul său nemaiputând face acest lucru. Femeia i-a smuls cuțitul din mână fiului , după care victima a fost pusă pe pat și s-a sunat la 112. Din păcaate, până la sosirea cadrelor medicale de la ambulanță, care au încercat să o învețe pe femeie să-i oprească sângerarea soțului, acesta din urmă a decedat.

La audieri inculpatul a recunoscut că și-a lovit tatăl cu cuțitul, dar a precizat că nu ar fi vrut să facă acest lucru. El a explicat că în timp ce intenționa să ia ceva să mănânce, o pisică ar fi furat ceva din mâncarea lui, moment în care el s-a aplecat sub pat pentru a prinde pisica și, cum avea cuțitul în mână, tatăl său care era întins pe pat s-ar fi întors și ar fi căzut peste el și implicit peste cuțitul pe care îl avea în mână.

Potrivit unor surse inculpatul nu ar fi avut acum primul conflict cu tatăl său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here