Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Succes deplin pentru prima ediție a evenimentului „Fabricat în Vrancea”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, și ambasadorul Federatiei Ruse în România, Excelența Sa, Valery Kuzmin, au participat, sâmbătă, la deschiderea evenimentului „Fabricat în Vrancea” din Crângul Petrești. A fost prima ediție a evenimentului „Fabricat în Vrancea”, organizat în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului Bachus. Organizatorii, Consiliul Județean Vrancea, au anunțat că evenimentul are rolul de a promova, atât la nivel național, cât și internațional, producătorii locali de vinuri și produse tradiționale, fabricate exclusiv în Vrancea. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus” și sperăm ca de la an la an numărul producătorilor vrânceni să crească, iar evenimentul să devină un reper al județului nostru, se arată în descrierea evenimentului.

Alături de invitați au venit prefectul Ticu Costandache, primari din majoritatea comunelor vrâncene, consilieri locali, consilieri județeni. Printre vizitatorii care au trecut pragul de la Muzeul Satului s-au aflat atât locuitori ai municipiului dar și vizitatori din alte județe, care au fost încântați de modul de organizare și de produsele expuse.

Cele mai multe cumpărături le-a făcut ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a luat la rând toate standurile producătorilor prezenți, a discutat cu fiecare, a degustat vinurile vrâncene, brânzeturile și produsele din carne realizate după metode tradiționale de producătorii locali. Ministrul a cumpărat de la aproape fiecare meșter popular sau mic producător. A cumpărat brânză, miere, sirop de brad, o mască populară. La un moment dat, rămas fără bani, ministrul s-a împrumutat de la prefectul Ticu Costandache.

Printre cei care au avut standuri în care au prezentat produsele proprii s-au aflat Ana Are, Apcovin, Aurora, Avicola, Carpatvin, Crama Gîrboiu, Căprițele lui Robert, Domeniile Panciu, Dyonisos Cotești, Dasadi Business, Diacarn Food, Direcția Agricolă Vrancea, Maressia, Muguri de Lavandă, Odovitis Jariștea, Rotrade Wine, Senator Wine, Vincon Vrancea, Vinexport Trademark, Vingex, Viticom Panciu, Vitisim Cotești dar și producători de pâine cum ar fi: Pâinea lui Pitiș, Pâinea lui Cuza, Pâinea tradițională de Cotești.

Au fost organizate ateliere de meșteșuguri populare cu: Pavel Lupașc – instrumente populare, măști populare și sculptură, Șerban Terțiu – măști populare, Țica Geană, Aneta Hușcă și Maricica Mărășteanu – țesături populare, Enache Manole – buciume, Denis Durac – rudărit, Daniel Buloi – costume populare.

Totodată, cei prezenți au admirat un deosebit program artistic susținut de artiștii populari de la Ansamblul Păltinașii, Ansamblul Țara Vrancei, Ansamblul Chipărușul, Ansamblul Chipărușul Juniori, Ansamblul Păltineanca, Grupul Cetina al Școlii Populare de Artă, elevii Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” și Corul Jeunesse al aceluiași liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?