Hainele, îmbrăcămintea sufletului. Tu cum te îmbraci azi?

0
952

De câte ori vi s-a întâmplat să vă îmbrăcați cu rochia cea nou cumpărată, scumpă și elegantă însă ajunsă la locația unde are loc evenimentul să nu vă simțiți în largul dumneavoastră? Sau de câte ori ați purtat un pantalon clasic, o cămașă simplă și să fiți sufletul petrecerii, să fiți încrezătoare și să radiați de fericire? Cine dictează stilul vestimentar? Evenimentul în sine, starea dumneavoastră interioară și psihică, genul pe care îl adoptați de ani și ani sau starea de moment? Oare când ne alegem hainele pe care la purtăm, ne gândim la cum ne percep cei din jur sau ne gândim la confortul nostru? Oare hainele modifică felul cum ne simțim? Te poate face o haină să fii mai veselă când sufletul îți e la pământ? Sau rochia total nepotrivită te poate face să te simți stingheră, chiar dacă în suflet îți este soare? Care pe care? Ce dezvăluie despre tine stilul vestimentar? Ne putem da oare seama de felul unei persoane doar din modul în care este îmbrăcat?

Hainele potrivite dau încredere, siguranță și curaj! „Eu adopt genul sportiv. Mă regăsesc în vestimentația sportivă, mă simt bine, îmi dă încredere și mă face să mă simt curajoasă. De obicei îmi cumpăr haine închise la culoare pentru că așa simt eu că îmi stă mai bine. Mă îmbrac elegant doar la ocazii speciale, dar atunci sunt mai retrasă și nu mă încumet să ies în evidență pentru că nu mă simt în largul meu. Am impresia că toată lumea mă privește ciudat“, mi-a mărturisit Mirela, o tânără de 27 ani.

Eleganță înseamnă inteligență! „Sunt cosmeticiană. Zi de zi am contact cu fel și fel de doamne și domnișoare. De la prima vedere, îmi cam dau seama de felul lor. Am observat că doamnele mai elegante și care poartă de fiecare dată tocuri, sunt mai educate, mai inteligente și mai pretențioase. Pur și simplu emană o stare de superioritate. Cele care vin în trening par copilăroase și neîngrijite. Este părerea mea, a unei fete ce adoptă un stil elegant din liceu, pentru că din punctul meu de vedere, feminitatea și eleganța înseamnă inteligență“, este părerea Cameliei, 30 de ani.

Hainele îmbracă sufletul! „Pentru că nu am un serviciu care să-mi impună un anumit stil vestimentar, pot spune că nu mi-am format un anumit stil. Sunt foarte schimbătoare. Azi port blugi rupți și bascheți, mâine port fustă și pantofi. Mă simt bine în ambele variante. Mă îmbrac după starea mea interioară, nicidecum după eveniment. Dacă sunt fericită, de obicei mă îmbrac mai lejer. Dacă sunt un pic supărată, nervoasă sau tristă, atunci mă îmbrac elegant. Așa simt eu că mă pot calma“, mi-a spus Cristina, 34 de ani.

Copilul, designer vestimentar personal! „Hainele mi le aleg cu fata mea. Mergem mereu împreună la cumpărături și mă las condusă de ea în alegerea hainelor. Ea este în pas cu moda, cu tot ce se poartă și ea îmi spune cu ce îmi stă bine și ce mă avantajează. Plus de asta, mă simt foarte bine cu hainele pe care mi le alege. Nu exagerează niciodată. Nu mă face nici băbuță, nici adolescentă. Până acum toată lumea mi-a apreciat hainele și stilul. Înseamnă că sunt pe mâini bune“ , spune râzând Antoaneta, 49 de ani.

Atitudinea se îmbracă! „Datorită jobului, mă îmbrac la costum zi de zi. La început, nu m-am simțit în largul meu pentru că am trecut de la o lungă perioadă când am purtat trening. Dar în timp, m-am acomodat și de aproape 3 ani de zile pot spune că ăsta este genul meu. Acum dacă mă îmbrac sport mă simt mai comod, într-adevăr, dar totuși simt că nu mai am prestanță. Simt că mă impun mai greu și nu mai sunt privit cu respect. Consider că hainele potrivite îți dau atitudinea de care ai nevoie“, susține Aurel, 39 de ani.

Se spune că adevărata eleganță se obține dintr-un acord între haina potrivită, personalitatea celui care o poartă și locul unde este purtată. De exemplu, eu consider că am obținut permisul de conducere din prima pentru că am fost îmbrăcată foarte frumos, am simțit cum emanam o atitudine încrezătoare dată de culoarea aprinsă a trenciului și totodată, starea de bine interioară s-a transformat într-o energie bună de care aveam nevoie la examen. Cred că tărie că dacă ești îmbrăcată cu haina în care tu te simți bine, poți duce la bun sfârșit toate planurile din ziua respectivă. Bineînțeles, vestimentația se corelează cu un machiaj și un coafat. Sunt și femei care se simt bine în pielea lor nemachiate, cu o pereche de blugi largi și un tricou simplu, însă, fiecare este cu stilul său. Nu mi se pare corect și frumos să criticăm o persoană că este prea machiată sau prea simplă, prea elegantă sau prea sportivă cât timp nu știm de ce a avut nevoie sufletul ei în acea zi.

În concluzie, părerea mea este că prin intermediul hainelor, ne îmbrăcăm sufletele cu ceea ce ne face să ne simțim bine. Poate de multe ori un suflet trist vrea să treacă nevăzut prin mulțime, așa că persoana alege niște haine simple, cât să nu atragă atenția. Sau poate că vrea să fie remarcată de cineva și alege cea mai roșie rochie. De unde să știm noi mesajul pe care vrea să-l transmită prin intermediul hainelor? De unde știm ce îi spune sufletul să poarte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here