Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii pot produce gazdelor prima pagubă din campionat!

  • Foresta Suceava – CSM Focșani 2007, sâmbătă, 21 septembrie, ora 17:00

CSM Focșani 2007 a ajuns în fața primului obstacol cu adevărat dificil de trecut din prima parte a unui campionat în care și-a propus promovarea în Liga a II-a: meciul din deplasare cu Foresta Suceava. Partida de sâmbătă, 21 septembrie, de pe stadionul Areni, poate fi privită ca un derbi din perspectiva locurilor din clasament ale celor două competitoare, ca și a obiectivului stabilit pentru final de campionat. Este o stare ce onorează echipa focșăneană venită în urmă cu două sezoane în Liga a III-a în dispută cu o grupare care are în pedigree sezoane de Ligă Națională, într-un oraș cu mare tradiție în fotbal.

Va fi, fără discuție, un meci important pentru focșăneni care au avut un start cu sincopă, dar și-au revenit și au câștigat următoarele trei întâlniri. Au arătat că au crescut ca forță de joc, echipa s-a mai omogenizat, își creează ocazii de gol, se apără bine – are a a doua cea mai bună apărare din serie, dar înscrie puțin – doar cinci goluri în patru meciuri! Seceta la finalizare este boală mai veche a focșănenilor și este vremea ca lucrurile să se schimbe în bine. Dacă ingeniozitatea la construcție a lui Ciprian Petre, ca și a altor colegi își va găsi corespondent într-o mai mare productivitate în atac, atunci, pentru CSM Focșani 2007 se pot anunța zile mai senine în campionat. Chiar începând cu întâlnirea de la Suceava, cu Foresta.

Un meci de fotbal este deschis oricărui rezultat la nivelul la care se află cele două echipe. Altfel spus, este posibil să câștige oricare dintre formații – implicit cealaltă să piardă, cum este posibili și un scor egal. Prima și ultima variantă ar fi foarte bune pentru CSM 2007 pentru că ar menține-o aproape de lider. Nu va fi însă un capăt de țară nici dacă va pierde! Campionatul este lung, în seria I a Ligii a III-a, sprintul prelungit de anul trecut al buzoienilor nu pare a se repeta în acest an și oricare dintre grupările care au acum de la 9 puncte în sus putând spera la coroana de premiantă după ultima etapă a returului. Antrenorul principal al focșănenilor, Marius Bratu, mi-a spus că și-a pregătit echipa să joace la victorie și așa va juca și la Suceava. Fotbaliștii focșăneni – cu două excepții, sunt apți de joc și, așa cum arăta starea lor de spirit la antrenamentul de miercuri seara, sunt pregătiți să intre pe terenul din Suceava cu optimismul aducător de rezultate! Nu se poate conta în continuare pe mijlocașii Pencea și Cazan, ambii în refecere după accidentări mai vechi.

Sucevenii sunt neînvinși în cele patru etape de până acum, au bătut în campionat pe Oțelul Galați pe teren propriu și pe Știința Miroslava în deplasare iar în Cupa României au eliminat liderul seriei I a Ligii a III-a Aerostar Bacău. Foresta este, deci o echipă mai mult decât redutabilă. Dar nu de netrecut! CSM Focșani 2007 îi poate produce prima pagubă din campionat pentru că are argumente fotbalistice, are și motivație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?