Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Colțul Mihaelei. Cum să culegi câteva secunde de fericire

Oamenii percep fericirea în atât de multe chipuri…

Pentru unii ea se rezumă la împlinirea unor țeluri materiale mărețe, pentru alții stă în realizările profesionale impresionante, iar pentru cei mai mulți dintre noi, fericirea străluceşte oglindită în ochii celor dragi.

Eu, de exemplu, am cules azi câteva „secunde de fericire” dintr-un capăt umbros al grădinii, unde au răsărit, nu se ştie prin ce minune, o mulțime de clopoței mari, albaştri. Venite după aşteptări mici sau mari, asemenea momente ne surprind de fiecare dată în felul lor şi le adunăm cu grijă în buchete albastre, buchetele noastre de fericire.

Ştii că e o clipă de fericire să simți pe glezne mângâierea mării, să fii răsplătit de șoapta răcoroasă a unei adieri într-o zi de vară, să-ți răcoreşti tălpile goale prin iarba proaspătă.

Să te trezești surâzând câteodată din senin, când te-a atins în treacăt un gând ştiut doar de tine, să tresari când începe pe neașteptate la radio piesa ta preferată…

Fericire e o cafea gustată tacticos împreună cu prietena ta…e o întâlnire neprevăzută ce se transformă într-o plimbare în doi.

E atunci când se întâmplă ca prin minune, cineva să înțeleagă totul din privire, dinainte ca tu să începi să îi explici.

E fericire reală atunci când îți rezervi o fărâmă de timp, infimă, cât un pumn de nisip într-o clepsidră, timp dedicat numai ție şi gândurilor tale pe care vrei să ți le asculți. Doar ştii cât de multe ne poate spune uneori tăcerea…

Să-ți laşi pentru o scurtă vreme sufletul învăluit de amintirile frumoase, să-ți spui în gând o rugăciune pentru cei dragi, nu din cărți, ci împletită pe moment în mintea ta.

Parfumul preferat, o rochie pe care ai tot privit-o de ceva timp în vitrină şi uite că e a ta, colecția de cărți pe care ți-o doreai de atâta vreme şi o poți în sfârşit răsfoi, albumul de muzică la care ai visat şi care stă acum pe raftul tău, gata de ascultat… toate astea îți aduc atâta bucurie!

Dar ce fericire poate fi mai mare decât momentul în care eşti lângă ai tăi, cei dragi, ce sărbătoare e clipa în care masa înfloreşte de jur-împrejur cu toți ai casei, strânşi de pretutindeni, împreună!

Cea mai mare fericire e atunci când îi faci pe alții fericiți, când le faci o surpriză extraordinară, când le oferi un ajutor mic sau mai mare.

Nu ştiu cât de tare se pot bucura cei cărora le-ai sărit în ajutor, dar pentru sufletul tău e cu siguranță o imensă încântare!

Şi o mare fericire e acea îmbrățișare-surpriză, venită când nu te-ai mai fi așteptat, acel mesaj nesperat, primit dintr-odată, într-un moment pe care nu ai fi îndrăznit vreodată să ți-l fi imaginat.

Momente memorabile, sau simple secunde ce ți-au atins sufletul în treacăt, pentru noi ele stau toate adunate în frumoasele noastre buchete albastre de fericire.

Mihaela Trifan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?