Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Și bărbații tânjesc după iubire…

Toți tânjim după iubire și afecțiune. Fie că ești copil, prieten, soție, părinte, bunic, soră sau frate, aștepți iubire din partea cuiva. Fie că ești doctor, psiholog, avocat, primar sau procuror, tot ai nevoie de o vorbă dulce, venită de la o persoană dragă! Tot ai nevoie de un mesaj de genul „îți voi fi mereu alături pentru că te iubesc și am încredere în tine!“ și… de o îmbrățișare caldă.

De multe ori noi, femeile, avem impresia că bărbații puternici nu au nevoie de iubire și singure punem o barieră, ce în timp poate duce la despărțire sau… monotonie. Oricât de mari, oricât de maturi, oricât de mult a trecut de când ai zis „DA“, toată lumea vrea să fie alintată, răsfățată, iubită sau mângâiată. Nu știu dacă are legătură cu faptul că în fiecare dintre noi este un copil, însă precum iubirea pe care le-o oferim și le-o arătăm copiilor, și noi, adulții, trebuie să știm să iubim și să primim iubire.

De cele mai multe ori așteptăm să primim, însă de câte ori am oferit? Iubirea se întreține greu și zilnic. Iubirea cere sacrificii, timp, răbdare, înțelegere și alintături. Cine împiedică o femeie să se așeze lângă bărbatul care bea o bere liniștit în fața televizorului, privind cu atenție un meci de fotbal? Orgoliul care-i spune „ia uite, în loc să îmi acorde atenție, stă și se uită la meci“. Dar de ce nu se gândește că acel bărbat poate o așteptă lângă el, să se așeze, să-l ia în brațe, să-i vorbească și să-l sărute? Poate așa știu bărbații să ceară atenție?! Câți bărbați spun direct „vin-o să stai lângă mine și ia-mă în brațe“ și câți așteaptă fără să spună?

În schimb noi, femeile, spunem mereu, așteptăm mereu, vrem mereu. Dar ei? Chiar așa insensibili să fie sau nu știm noi să-i iubim? Oare bărbații nu oferă atât cât primesc? Dacă noi gătim, spălăm, călcăm, aspirăm covorul de 3 ori într-o zi, avem grijă de copii, asta nu înseamnă că facem aceste lucruri DOAR pentru ei… ci le facem și pentru NOI, și pentru casă. Deci, ca un bărbat să se simtă iubit, trebuie să facem și ceva strict pentru el. Să înțeleagă că ceea ce oferim în acel moment este doar pentru el și o facem pentru relația frumoasă ce trebuie menținută aprinsă.

E dovedit științific faptul că bărbații nu sunt chiar atât de romantici cum am vrea noi femeile să fie, însă de ce să nu-i răsfățăm noi cu astfel de momente? Sunt bărbați, nu sunt roboți! Simt, iubesc, doresc, așteaptă. Și cei mai puternici bărbați au nevoie de momente de tandrețe și de o plimbare pe jos, seara, desculți prin iarbă sau pe plajă…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?