Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Frați acuzați de tentativă la furt calificat; cel mai tânăr dintre ei a comis fapta în timp ce era arestat la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Focșani au menținut aresttul, respectiv controlul judiciar în cazul a fost frați, ambii fiind acuzați de tentativă la furt calificat. Tânărul arestat, care are 20 de ani, a comis fapta, potrivit procurorilor, în timp ce era în arest la domiciliu.

„(…) menţine măsura arestării preventive a inculpatul M(…) I(…) DRAGOŞ, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea, trimis în judecată pentru săvârâirea infracţiunii de tentativa la furt calificat (…) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) menţine măsura controlului judiciar a inculpatului M(…) VIOREL, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de furt calificat (…) dar nu mai mult de 60 de zile. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească raza comunei Boloteşti (…) decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului sau a instanţei de judecată – să nu se apropie de persoana vătămată (…) și de martorii (…), şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; (…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive (…) stabileşte că organ de supraveghere Poliţia comunei Boloteşti, judeţul Vrancea. (…) o copie a prezenţei încheieri se va comunica de îndată inculpatului, Postului de Poliţie Boloteşti, jud. Vrancea, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Vrancea, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 29.07.2019“, este decizia instanței de judecată.

Cei doi au ajuns pe mâna anchetatorilor la sfârșitul lunii februarie. Cel arestat are 20 de ani, iar celălalt are 35 de ani, ei fiind frați. Polițiștii au transmis că cei doi ar fi încercat să fure de la un bărbat din Bolotești. „La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Odobești au fost sesizați cu privire la comiterea de către autori necunoscuți a unei infracțiuni de tentativă la furt calificat față de un bărbat, din comuna Bolotești, jud. Vrancea. În urma activităților specifice desfășurate de către polițiști, au fost identificați principalii suspecți în cauză, ambii din comuna Bolotești, cu vârsta de 20, respectiv 35 de ani. (…)“, după cum a transmis Biroul de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?