GALERIE FOTO: Dalibor Cutura, tenismanul! Celebrul handbalist este și un foarte bun jucător de tenis

0
464

Dalibor Cutura a fost unul dintre cei mai mari hadbaliști ai Serbiei. Dalibor Cutura a fost unul dintre cei mai buni – și mai apreciați – handbaliști străini care au jucat în România. Celebrul antrenor al handbaliștilor focșăneni este însă și un foarte bun jucător de tenis. Aveam să constat acest adevăr sâmbătă, 20 iulie, după orele 18:30, pe Arenele George Bucuroiu din Focșani Sud, unde Dalibor Cutura a jucat un meci de 3 din 5 seturi în compania profesorului de matematică Tudor Pîrvu, fost jucător de baschet și, la rândul său, unul dintre bunii tenismeni veterani ai Focșaniului, mai în vîrstă decât partenerul său. Dalibor a câștigat scurt, în trei seturi, cu 6-1, 6-1, 6-1. Nu rezultatul – previzibil – a impresionat asistența, alcătuită din reporter, handbalistul Ilija Sladic, arbitru de circumstanță și de cursă scurtă, pentru că a abandonat înainte de terminarea meciului, preparatorul fizic Mihajlo Samardžija, un amic al profesorului Pîrvu, și celebrul nea Ghiță. A fost un meci disputat în ciuda diferenței de scor, ambii jucători amatori având contribuții la frumosul spectacol sportiv.

O plăcută impresie a produs calitatea jocului lui Dalibor, varietatea execuțiilor – de la servicii la forehand-uri, backhand-uri, smash-uri, lifting-uri și stop-uri de rafinament. Aveam să aflu chiar de la Dalibor că el are performanță în tenis, că are nu doar meciuri, ci și turnee câștigate, a fost în ranking-ul mondial în primii 1000 și că la Constanța a jucat frecvent, inclusiv în competițiile pentru veterani organizate la Tenis Club IDU. Mi-a spus că nu-i place să piardă și, în consecință, joacă pentru a câștiga și la tenis, ca și la handbal.

Primul lui contact cu tenisul la Focșani s-a încheiat cu victorie. Așteptăm ca la handbal să aibă cu echipa CSM 2007 un șir continuu de victorii.

P.S. Este interesant de observat că pe coperta paginii sale de facebook, Dalibor Cutura are o imagine cu o sală cu spectatori susținîndu-și favoriții cu steagurile Serbiei în mâini, la un meci de handbal, iar în medalion cu el într-o lovitură de forhand într-un meci de tenis.

Dalibor Cutura, un polisportiv care are o relație specială cu performanța!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here