Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Ziua Națională a Contabilului Român, sărbătorită vineri

Contabilii vrânceni vor sărbători, vineri, Ziua Națională a Contabilului Român, ajunsă la a XV-a ediție. Evenimentul din acest an se va desfășura la restaurantul Casa Veche din Focșani, sub sloganul „Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”, sub patronajul filialei județene a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil și contabil autorizat.

Potrivit unui comunicat al CECCAR Vrancea, „cu doar doi ani înainte de Centenarul profesiei contabile reglementate în România, 2019 este al cincisprezecelea an în care evenimentul aduce în prim plan profesia din țara noastră și importanța acesteia pentru mediul economic, pentru societate”. Cu această ocazie vor fi acordate și premiile din cadrul Topului local al CECCAR Vrancea. Latura profesională a evenimentului se va desfășura anul acesta sub tema «Reglementarea: mit și adevăr». Externalizarea serviciilor financiar-contabile – argumente pro și contra. Dezbaterile se vor axa pe provocările cu care se confruntă profesia contabilă – amintind aici schimbarea modelului de business, ai cărui piloni care asigură eficiența sunt digitalizarea, globalizarea și extrenalizarea serviciilor-suport (outsourcing). Totodată, se va pune în discuție importanța reglementării profesiilor – certificarea profesională, care sunt avantajele pe care le aduc în piață angajații care dețin certificări, precum și nivelul crescut de responsabilitate pe care acestea îl implică. Ziua Națională a Contabilului Român reprezintă și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați membri ai organismului profesional, prin organizarea Topului local al membrilor CECCAR la nivelul fiecărei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel, performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați la nivel individual, în semn de apreciere a aportului profesioniștilor contabili la dezvoltarea economiei naționale și în susținerea interesului public, se arată în comunicatul CECCAR.

În document se mai arată că la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.063, fiind reglementată, astfel, profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice, Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?