Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Licean cu TUBERCULOZĂ, elev cu MENINGITĂ și preșcolar cu SCARLATINĂ, în Focșani

Un elev de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani a fost diagnosticat, săptămâna aceasta, cu tuberculoză. Conducerea unității de învățământ spune că au fost aplicate măsurile specifice în astfel de cazuri imediat ce s-a aflat despre existența bolii. „Elevul diagnosticat cu tuberculoză nu a mai venit la școală de la începutul săptămânii. Familia a sunat miercuri și ne-a anunțat motivul. Elevul este internat la spital, la Galați. Din momentul în care am fost anunțați, noi am luat toate măsurile care se impun în asemenea situații, doamnele de la cabinetul medical ne-au fost sfătuitori de nădejde: sala a fost închisă, clasa a fost mutată. De la spitalul TBC am fost sunați joi și am stabilit ca luni, conform listelor întocmite cu elevii clasei respective, aceștia să fie testați. S-a întocmit și o listă a cadrelor didactice care au predat la clasa de care aparține elevul. Aceștia urmează a fi examinați radiologic. Vineri s-au dezinfectat sala de clasă unde elevul a participat la cursuri, camera de cămin unde a fost cazat și grupurile sanitare din ambele părți de către Direcția de Sănătate Publică. Ne-am mobilizat și ne-am implicat total în toate procedurile specifice din primul moment”, au precizat reprezentanții Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani.

Potrivit unor surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, încă mai sunt așteptate rezultatele analizelor de laborator. Sursele au confirmat pentru Monitorul de Vrancea că elevul este internat la Spitalul TBC Galați.

Pe de altă parte, un elev de clasa a III-a de la o școală din cartierul Sud a fost diagnosticat cu meningită meningococică, iar un prichindel de la Grădinița 15 a fost dianosticat cu scarlatină. „A fost depistat un caz de meningită meningococică la Școala nr. 1 din Sud, la un băiat, elev în clasa a III-a. Bolnavul a fost internat, are o formă uşoară de boală, iar evoluția sa este favorabilă. Contacții săi sunt elevii a două clase, cu care a fost plecat într-o excursie de 2 zile. Toţi aceştia au primit tratamentul profilactic. În ceea ce priveşte scarlatina, a fost confirmat un singur caz. Grădinița a fost închisă azi (vineri-n.r.) pentru dezinfecție. Toţi copiii cu roşu în gât au fost trimiși la medicul de familie pentru consult. Ancheta este în desfăşurare“, potrivit unor surse din cadrul DSP.

Deși reprezentanții DSP spun că fost confirmat un singur caz de scarlatină, unii părinți susțin că ar fi fost mai multe cazuri, dar nu au fost raportate. Potrivit părinților, copiii au fost duși la DSP pentru recoltarea de analize. 

Profesorul Cătălin Danciu, directorul Liceului G.G. Longinescu, căruia îi este subordonată Grădinița 15, ne-a spus că reprezentanții DSP și ai Primăriei au venit joi la grădiniță, fiind luată decizia ca unitatea să fie închisă vineri pentru dezinfecție totală, inclusiv în curte. „Procedurile continuă, astfel încât luni dimineață, o echipă de la DSP, cu două doamne doctor împreună cu doamna asistentă așteaptă la control copiii, și familiile aparținătoare de asemenea. Au fost anunțați în prealabil să nu se spele pe dinți, să nu mănânce și să vină să le facă exudat la fiecare. Noi oricum dezinsecție, deratizare și dezinfecție facem o dată la trei luni, pentru că avem bloc alimentar”, a precizat profesorul Cătălin Danciu.

1 COMENTARIU

  1. Cum numai un caz de scarlatina? Poate numai unu anuntat. Joi am fost la medicul de familie pt o raceala si ne-a zis ca in ziua precedenta a diacnosticat peste 10 cazuri de scarlatina si varicela la un loc …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?