Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Locuri de muncă vacante: 275 în Vrancea, 532 în Comunitatea Economică Europeană

Angajatorii vrânceni au declarat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, ca fiind vacante, 275 locuri de muncă. De asemenea, în Comunitatea Economică Europeană (CEE) sunt disponibile 532 oferte.

Astfel, în județul Vrancea se pot angaja 42 operatori confecționeri industriali, dar și 51 de muncitori necalificați în industria confecțiilor și 17 muncitori necalificați. Își mai pot găsi de lucru 12 brutari, 11 strungari, 10 frezori, 9 ospătari și câte 7 operatori unelte comandă numerică și electricieni.

De asemenea, mai sunt oferte pentru 6 patiseri și câte 5 șoferi, operatori mașini electroeroziune, lucrători bucătărie și lucrător comercial. Pentru fierari betoniști, asistenți meicali și ajutori ospătari sunt câte 4 oferte, câte 3 locuri de muncă sunt disponibile pentru zugrav, muncitor necalificat în agricultură și lucrător sortator deșeuri. Pentru vânzători, sudori, spălători vehicule și fotografi sunt câte 2 oferte, iar câte una pentru silozar, programator IT, medic veterinar și medic specialist medicina muncii.

Oferte de la angajatori din străinătate

În CEE sunt disponibile 532 oferte de locuri de muncă. Astfel, în Austria se pot angaja 30 de montatori mobilă și 7 muncitori calificați în domeniul forestier. În Belgia este vacant un post de manager financiar proiect, unul de inginer proiectant CAD și unul de inginer dezvoltare hardware, iar în Franța este vacant un post de lucrător polivalent în hotel. În danemarca se pot angaja 10 operatori mașini ambalare, 2 mecanici utilaje fermă și un horticultor – inginer agronom.

În Germania se pot angaja 15 operatori spălări industriale, câte 7 inspectori tehnic de tren, grădinari și specialiști în siguranță transport pe calea ferată. Își mai pot găsi de lucru în Germania câte 2 măcelari, marinari, operatori mașini CNA, tehnicieni aparate și sisteme electronice, tâmplari, șefi de echipă, ospătari. De asemenea, mai este disponibil câte un loc de muncă pentru comandant de navă, tehnician electronică, tehnician sondaje topografice, maseur, sudor, bucătar, recepționer. Oferte mai sunt pentru 12 șoferi de camion, pentru distanței scrute sau lungi, salariile fiind de la 2.000 până la 2.500 euro pe lună. Pentru mecanici de locomotivă sunt 5 oferte, cu salariul de 1.334 până la 2.794 euro pe lună. Pe lista locurilor de muncă vacante din Germania mai figurează 10 posturi pentru specialiști logistică depozit, 5 manipulanți bagaje și 5 operatori stivuitori, 4 electricieni și câte 3 mecanici mașini de prelucrare a plasticului, mecanic de proces – mașini producție muluri, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare.

În Marea Britanie se pot angaja 15 farmaciști, în Finlanda 10 instalatori de schele, în Irlanda 8 șoferi de tir și 2 șoferi pe tir basculant, în timp ce în Norvegia sunt locuri disponibile pentru câte 10 electricieni și instalatori, 40 de lucrători în producție, câte 4 mecanici auto, vopsitori auto și tinichigii auto și câte un post pentru medic hematolog și grădinar/ îngrijitor. De asemenea, mai sunt vacante câte 2 posturi pentru frizeri și montator folii ferestre/ parbrize auto, iar ospătari sunt 5 oferte, iar pentru instalatori ventilație 15. În Olanda sunt vacante 25 de posturi pentru culegător ardei, 35 de posturi procesor bulbi de flori, iar 10 pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură. Pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură sunt 20 de posturi disponibile.

În Polonia se pot angaja două persoane de meserie lăcătuș – sudor, în Slovacia 12 sticlari, iar în Suedia 3 muncitori forestieri și 8 mecanici. În Ungaria sunt locuri de muncă pentru 10 dulgheri, 10 lucrători în construcții, 10 montatori structuri pentru construcții, 10 vânzători și 10 casieri, câte 6 operatori la mașini de prelucrare în industria alimentară și brutari, 5 măcelari, 20 manipulanți mărfuri la raft și pentru câte 3 bucătari, ajutor bucătar, consilier vânzări, facturiști și cofetari. Pentru electricieni de reparații frigidere și muncitori necalificați sunt câte 2 posturi disponibile.

Pentru mai multe informații privind locurile de muncă vacante, pot fi accesate adresele web: www.eures.anofm.ro, www.eures.europa.eu, www.muncainue.ro, www.anofm.ro și FACEBOOK AJOFM VRANCEA.

Listele complete cu locurile de muncă vacante în Vrancea și CEE, inclusiv salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?