Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Focșani, dotată cu aparatură medicală modernă

Consiliul Județean Vrancea a semnat contractul de finanțare a proiectului „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primiri Urgențe Focșani“. Proiectul este finanțat prin programul Operațional Regional 2014 – 2020 depus, fondurile fiind solicitate prin Axa prioritară 8, Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, obiectiv specific 8.2 Îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiune B-unității de primiri urgențe. Valoarea proiectului este de 4.641.692,58 lei. „Este vorba despre un proiect cu fonduri europene, care a fost accesat de cel care putea să fie aplicant, în speță Consiliul Județean, pentru UPU. În cadrul acestui proiect vom dota UPU cu tot ce înseamnă aparatură de ultimă generație și anume: ecografe Doppler și portabil, masă de pacient pentru efectuare de mici intervenții, mască chirurgicală cu lampă scialitică, paturi radiotransparente de resuscitare, electrocardiografe, monitoare de funcții vitale, defibrilatoare, targă, ventilator portabil, sistem de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, monitoare, EKG-uri, pulsiometre, aspirator portabil de secreții, targă de transport pacient, cărucior pentru instrumentar și medicație, scaun cu rotile pentru transport pacient intraspitalicesc. Mulțumim președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, pentru implicare și pentru tot sprijinul pe care ni-l oferă în procesul de dotare al Spitalului Județean cu aparatură medicală de cea mai înaltă performanță”, a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani, Constantin Mîndrilă.

La UPU Focșani primesc ajutor, zilnic, aproximativ 150 de persoane, ceea ce înseamnă o medie de 50.000 de pacienți pe an. Dintre aceștia, mai mult de jumătate rămân internați pe secțiile și compartimentele unității medicale.

De reținut că președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a făcut demersuri la Ministerul Sănătății, astfel încât, până în prezent, Spitalul Județean de Urgență Focșani a beneficiat de un proiect investițional, ce a vizat dotarea cu aparatură modernă de specialitate în valoare de aproape 80 de milioane de lei. Programul investiţional a demarat în 2015 şi continuă şi astăzi. Spitalul Județean este deja dotat cu 1 RMN și 2 computere tomograf. Toate cele 10 săli de operație sunt dotate la standarde europene, iar Secția de Terapie Intensivă a primit aparatură și mobilier nou, la fel cum a fost dotat și Compartimentul de Terapie Coronarieni.

În luna aprilie, la Spitalul Județean a fost inaugurată una dintre cele mai moderne săli de operație din România, dotată cu aparatură de ultimă generaţie și care permite și efectuarea de intervenţii medicale în sistem de tele-conferinţă. De asemenea, sala de operații are pereţi modulari din plăci de inox, care permit o dezinfecţie mai bună și care, totodată, asigură protecţie la razele X. Nu în ultimul rând, instalația de climatizare asigură o temperatură constantă şi o puritate a aerului la standardele ridicate. Practic, operațiile de la Spitalul Județean din Focșani sunt făcute în condiţii sigure, precum cele de nivel european.

În 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” se vor face și alte investiții care, cumulate, vor ajunge la 20 milioane lei. Spitalul va avea cea mai modernă stație de sterilizare din România, iar Unitatea Primiri Urgențe va fi dotată cu aparatură de ultimă generație. În ultimii trei ani, Spitalul județean Vrancea, care este în managementul Ministerului Sănătății, a primit aparatură în valoare de 80 milioane lei, devenind unul din spitalele cele mai bine dotate cu aparatură medicală din județele din România“, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?