Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Locuri de muncă vacante: 344 în Vrancea, 565 în Comunitatea Economică Europeană

Angajatorii vrânceni au declarat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, ca fiind vacante, 344 locuri de muncă. De asemenea, în Comunitatea Economică Europeană (CEE) sunt disponibile 565 oferte.

Astfel, în județul Vrancea se pot angaja 92 operatori confecționeri industriali, dar și 67 de muncitori necalificați în industria confecțiilor. Își mai pot găsi de lucru câte 10 dulgheri și brutari, câte 8 zugravi, patiseri și muncitori necalificați. De asemenea, mai sunt oferte pentru câte 7 operatori mașini comandă numerică, ospătari, lucrători comerciali și asistenți sociali, câte 6 vânzători și strungari, dar și pentru câte 5 zidari, stivuitoriști psihologi, frezori și electricieni. Pentru lucrători bucătărie, ingineri construcții, infirmieri și fierari betoniști sunt câte 4 locuri de muncă vacante, câte 3 pentru șoferi, inspectori de specialitate și ingineri programatori CNC, iar câte 2 pentru rectificatori, instalatori, consilieri juridici și asistenți medicali.

Câte un singur loc de muncă vacant este pentru: secretară, tehnician veterinar, programator IT, muncitor calificat izolații, medic veterinar, macaragiu sau inginer auto.

Oferte de la angajatori din străinătate

În CEE sunt disponibile 565 oferte de locuri de muncă. Astfel, în Austria se pot angaja 30 de montatori mobilă și 7 muncitori calificați în domeniul forestier. În Franța este vacant un post de lucrător polivalent în hotel, iar în Danemarca sunt disponibile 10 posturi pentru operator mașini ambalare, 2 pentru mecanic utilaje fermă și câte unul pentru horticultor – inginer agronom și manager resurse umane.

În Germania se pot angaja 15 operatori spălări industriale, câte 7 inspectori tehnic de tren, specialiști în siguranță transport pe calea ferată și grădinari. Își mai pot găsi de lucru în Germania 3 măcelari, câte 2 marinari, lucrători depozit, tâmplari și operatori mașini CNC. De asemenea, mai este disponibil câte un loc de muncă pentru comandant de navă, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, tehnician electronică, tehnician sondaje topografice și cusător. Oferte mai sunt pentru 12 șoferi de camion, pentru distanței scrute sau lungi, salariile fiind de la 2.000 până la 2.500 euro pe lună. Pentru mecanici de locomotivă sunt 5 oferte, cu salariul de 1.334 până la 2.794 euro pe lună. Pe lista locurilor de muncă vacante din Germania mai figurează 10 posturi pentru specialiști logistică depozit, 5 manipulanți bagaje și 5 operatori stivuitori,

În Marea Britanie se pot angaja 15 farmaciști, în Irlanda 8 șoferi de tir și 2 șoferi pe tir basculant, în timp ce în Norvegia sunt locuri disponibile pentru câte 10 instalatori ventilație, electricieni și instalatori, câte 4 mecanici auto, vopsitori auto și tinichigii auto și un post pentru medic hematolog. De asemenea, mai sunt vacante 40 de posturi pentru lucrători în producție și câte 2 pentru frizeri și montator folii ferestre/ parbrize auto. Un post vacant este pentru grădinar/ îngrijitor. În Olanda sunt vacante 25 de posturi pentru culegător ardei, 35 de posturi procesor bulbi de flori, iar 10 pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură.

În Polonia se pot angaja două persoane de meserie lăcătuș – sudor, în Slovacia 12 sticlari, în Suedia 3 muncitori forestieri, iar Spania 100 de muncitori agricoli. În Ungaria sunt locuri de muncă pentru 10 dulgheri, 10 lucrători în construcții, 10 montatori structuri pentru construcții, 10 vânzători și 10 casieri, câte 6 operatori la mașini de prelucrare în industria alimentară și brutari, 5 măcelari, 20 manipulanți mărfuri la raft și pentru câte 3 măcelari, bucătari, ajutor bucătar, consilier vânzări și cofetari. Pentru electricieni de reparații frigidere sunt 2 posturi disponibile.

Pentru mai multe informații privind locurile de muncă vacante, pot fi accesate adresele web: www.eures.anofm.ro, www.eures.europa.eu, www.muncainue.ro, www.anofm.ro și FACEBOOK AJOFM VRANCEA.

Listele complete cu locurile de muncă vacante în Vrancea și CEE, inclusiv salariile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?