Elevi și profesori de la Colegiul Auto, în vizită la Universitatea Politehnică București

0
383

Liceenii de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din Focșani, însoțiți de o parte din profesorii lor, au fost în vizită, pe 10 mai, la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnice București. Cu acest prilej, au avut posibilitatea să descopere oferta educațională a catedrei de Telecomunicații și Electrotehnică în Transporturi.

Conform informațiilor transmise de Luminița Balaban, directoarea unității de învățământ, elevii au fost introduși în domeniul sistemelor de dirijare a traficului feroviar, rutier, naval și aerian, dar și al sistemelor de telecomunicații pentru transporturi, calculatoare, rețele de calculatoare, etc. Astfel, liceenii au avut ocazia să viziteze laboratoarele facultății și să adreseze întrebări cu privire la cursurile susținute în calitate de studenți ai acestei specializări. Existența unor multiple posibilități de evoluție profesională (cercetare, proiectare, producție, service, consultanță, management, marketing), după absolvirea studiilor de licență, i-a determinat pe liceeni să-și dorească să promoveze examenul de bacalaureat pentru a putea deveni studenți ai unei asemenea facultăți, cu atât mai mult cu cât cunoștințele tehnice asimilate în timpul anilor de liceu constituie un avantaj semnificativ.

Vizitarea Facultății de Transporturi a fost doar una dintre activitățile extracurriculare prevăzute în calendarul de activități ale Proiectului ROSE  „Investește în viitor”, desfășurat de Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, prin care se urmărește orientarea și consilierea profesională a elevilor în vederea continuării studiilor în mediul universitar, după absolvirea liceului.

Reamintim că în cadrul Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani se pot face înscrieri pentru anul școlar 2019-2020, la următoarele specializări: clasa a IX-a, liceu (zi), la profil de mecanică, 84 de locuri, grupate în 3 clase, iar la profil electric o singură clasă, pentru 28 de elevi; pentru înscrieri la liceu, seral, clasa a XI-a, la profil de mecanică, cu specializare tehnician transporturi, se va forma o singură clasă, cu 28 de locuri. Cei care doresc să se înscrie în clasa a IX-a, învățământ profesional, pot opta pentru domeniul mecanică, unde se vor forma două clase a 56 de elevi pe specializare mecanic auto și o clasă de 28 de elevi, pe specializare tinichigiu vopsitor auto. Pentru încă 28 de elevi se va mai forma o clasă, la școala postliceală, pe domeniul de mecanică, cu specializarea tehnician transporturi interne și internaționale.

Absolvenții de clasa a VIII-a care vor opta să-și continue studiile în cadrul Colegiului Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani vor avea posibilitatea să obțină permisul de conducere, categoriile B și C1, instituția fiind autorizată de Autoritatea Rutieră Română în vederea școlarizării, deținând un parc auto corespunzător desfășurării optime a procesului de instruire practică conducere auto. Instruirea practică de conducere auto, în vederea obținerii permisului de conducere categoria B, conform programei școlare, este gratuită pentru elevii de nivel liceal, la fel ca și pentru elevii de școală profesională instruirea practică conducere auto în vederea obținerii permisului de conducere categoria B cât și categoria C1 – șofer profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here