Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Finalizarea proiectului “Crearea unei unitati noi de fabricatie articole de ambalaj din material plastic”

Anunț de presă

23 Aprilie 2019

Finalizarea proiectului “Crearea unei unitati noi de fabricatie articole de ambalaj din material plastic”

SC FINROMEX EUROSERVICE SRL cu sediul in comuna Vanatori, Sat Petresti, judetul Vrancea, Romania, a finalizat implementarea proiectului „ Crearea unei unitati noi de fabricatie articole de ambalaj din material plastic”, cod SMIS 114334 co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Regio–Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 – Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.2 – „Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor” in baza contractului de finantare nr. 2162/22.05.2018 incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Sud-Est in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020.

 

Proiectul a avut o valoarea totala de 7.637.623,86 lei din care asistenta financiara nerambursabila FEDR de 3.825.680,00 lei, iar asistenta financiara din bugetul national de 675.120,00 lei.

Proiectul s-a implementat in Municipiul Focsani, str. Gheorghe Doja, nr. 98, Jud. Vrancea,  avand o durata de 27 luni, respectiv in perioada 01.02.2017 – 30.04.2019.

 

Obiectivul general al proiectului a presupus cresterea competitivitatii econonomice a societatii FINROMEX EUROSERVICE SRL prin investitii intr-un domeniu nou competitiv identificat in acord cu Strategia Nationala de Competitivitate si Planul Regional de Dezvoltare prin Codul CAEN 2222– Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic.

Rezultatele proiectului au constat in:

  • Crearea unei unitati noi de productie pentru fabricarea pungilor si a sacilor din material reciclat si material biodegradabil prin achizitia de active corporale (linii de productie inovative) si necorporale (ERP si magazine online);
  • Crearea a 2 noi locuri de munca, din care 1 loc de munca pentru persoane din grupuri dezavantajate;
  • Certificarea sistemele de management (ISO 9001 si 14001) si a produsului obtinut (punga);
  • Promovarea la nivel international a produselor companiei prin participarea la targuri internationale de profil

Impactul proiectului la nivel local a constat in crearea unei unitati noi de productie articole de ambalaj din material plastic prin achizitionarea de active corporale (linii de productie inovative) si necorporale (ERP si magazine online); crearea a 2 locuri de munca noi din care 1 loc de munca pentru persoane din grupuri dezavantajate prin promovarea principiilor privind egalitatea de gen, nediscriminarea, accesibilitatea persoanelor cu dizabilitati, promovarea drepturilor persoanelor din catergorii defavorizate; imbunatatirea calitatii mediului inconjurator prin tehnologii de colectare a deseurilor, colectarea selectiva , promovarea si sustinerea masurilor pentru protectia mediului, achizitie de echipamente si utilaje eficiente energetic si achizitia de panouri fotovoltaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?