Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Mai multe sectoare de drumuri naționale din Vrancea vor fi asfaltate anul acesta

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a demarat lucrările de asfaltare a DN 11A, sectorul Adjud-Podul Turcului, în regie proprie cu secția de producție a DRDP Iași. Lucrările constau în frezarea stratului de asfalt deteriorat și turnarea unui strat nou de asfalt, realizarea de marcaje longitudinale și montarea de semne rutiere. Deja, în aceste zile, se execută lucrări de asfaltare a sectorului de drum mai sus amintit. Urmează să demareze lucrările pe sectorul Urechești (Bacău)-Adjud (Vrancea).

Oficialii DRDP Iași au anunțat că în acest moment sunt semnate două contracte subsecvente care vizează asfaltarea a două sectoare din DN 2 E 85, pe raza județului Vrancea. Este vorba de sectoarele: limită județ Buzău-Dumbrăveni, în lungime de 10 kilometri, termenul de execuție fiind de 5 săptămâni; Haret-Adjud, în lungime de 16 kilometri, termen de execuție de 7 săptămâni. Lucrările vor fi executate de compania chineză Sinohydro Corporation Limited, care în data de 14 septembrie 2018, a încheiat cu reprezentanții un acord-cadru având drept obiect „Lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul – DRDP Iași – lotul 5 – SDN Focșani”. Compania chineză a depus garanția bancară de execuție și urmează să primească ordinul de începere al lucrărilor.

Totodată, oficialii DRDP Iași mai au pregătite trei sectoare de drum pe care ar urma să fie turnate covoare asfaltice. Este vorba de sectoarele: Focșani-Tișița, în lungime de 10 kilometri; Adjud-limită județ Bacău, în lungime de 6 kilometri; Tișița-Cosmești, în lungime de 7 kilometri. Și în cazul acestor sectoare urmează să fie semnate contractele subsecvente de execuție a lucrărilor.

Vă reamintim că toate lucrările pe drumurile naționale administrate de SDN Focșani vor fi executate de compania chineză Sinohydro Corporation Limited. Compania a încheiat anul trecut un acord-cadru având drept obiect „Lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul – DRDP Iași – lotul 5 – SDN Focșani”. Contractul semnat are în vedere drumurile naționale administrate de  SDN Focșani pe o periooadă de 3 ani. Compania Sinohydro Corporation Limited este câștigătoarea licitației organizată de DRDP Iași pentru întreținerea unor sectoare importante de drumuri naționale din județul Vrancea. Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitația este de 77,062 milioane lei, fără TVA.

 

Sursa foto: Facebook/DRDP Iasi Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?