Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Un profesor de sport și un militar au salvat o tânără dezbrăcată, care voia să se arunce în fața trenului

Cătălin Croitoru (FOTO), profesor de educație fizică și sport la Școala Andreiașu de Jos și instructor de înot la Bazinul Olimpic Focșani, a salvat de la moarte o tânără care încerca să-și pună capăt zilelor. Sâmbătă, pe 30 martie, la ora 14.00, profesorul Cătălin Croitoru, după ce a terminat orele de înot de la bazin, a plecat la Slobozia Ciorăști să-și viziteze bunica.

La trecerea la nivel cu calea ferată din Slobozia Ciorăști, deși bariera era ridicată, din obișnuință, profesorul s-a uitat și în stânga și în dreapta înainte de a trece, pentru a se asigura. În partea dreaptă, la aproximativ 200 de metri, a văzut o tânără dezbrăcată complet, care era pe linia ferată. A dat mașina înapoi și a ieșit din autoturism să vadă ce se întâmplă. Nu era singurul care vedea scena respectivă desprinsă dintr-un film de groază. Martori au mai fost un bărbat care lucra în zonă pe un buldoexcavator și un militar de la depozitul de armament din zonă.

În secunda următoare, profesorul a luat telefonul și a apelat serviciul de urgență 112. În urma discuției telefonice, i s-a comunicat că apelul a fost înregistrat și că s-au trimis echipe speciale. Nici bine nu a închis telefonul că bariera s-a lăsat în jos și semnalele acustice au început să pornească. Venea trenul și fata era încă pe linie!

Împreună cu soldatul, a fugit înspre tânără, să o salveze. Au alergat  aproximativ 500 de metri, iar când s-au apropiat de ea și încercat să o convingă să treacă dincolo de linie. Fata le-a spus să nu se apropie de ea, să o lase în pace, că nu au niciun drept asupra vieții ei…. Și trenul venea! Nu mai era timp de discuții și de privit. Trebuia acționat în acel moment!

Profesorul Cătălin Croitoru și soldatul au tras-o amândoi de mâini pe tânără și au îndepărtat-o de tren, implicit de pericol! Au ținut-o strâns până ce a trecut trenul, apoi profesorul i-a dat fetei puloverul său, iar la scurt timp a venit o mașină de poliție și ulterior ambulanța. A întrebat-o pe fată de ce vroia să se omoare, iar aceasta i-a dat un răspuns pe care salvatorul nu l-a reținut exact. Fata a dat de înțeles că se simțea posedată și că trebuia să facă acest gest. „Sâmbătă, după ce am ieșit de la bazin, am plecat spre Slobozia Ciorăști, la bunica mea. Când am ajuns în dreptul căii ferate, cam pe la 14:20 -14:30, deși bariera nu era lăsată în jos, eu obișnuiesc să mă asigur. M-am uitat în stânga, liber. M-am uitat în dreapta, văd o fată dezbrăcată pe mijlocul liniei ferate. Am dat repede mașina înapoi și am coborât din mașină. Am luat telefonul, am apelat 112 și mi s-a spus că apelul a fost înregistrat și că vor sosi echipajele speciale. De față mai era un bărbat ce lucra pe un buldoexcavator și un soldat, ce lucra la depozitul de armament. Acesta a venit lângă mine și am hotărât amândoi să ne ducem să o salvăm. Nu era timp de așteptat și de făcut poze. Viața ei depindea de noi! Nici bine nu am închis telefonul că bariera se lăsa în jos și semnalele acustice au pornit. Inima mea bătea mai tare când am auzit că vine trenul și fata se îndepărtase de noi. Împreună cu soldatul am alergat înspre ea. Cam 500 de metri. Ne-am apropiat la aproximativ 10 metri de ea și am încercat să o convingem să plece din acel loc, de bună voie. Dar a țipat la noi, ne-a spus să o lăsăm în pace și că nu avem niciun drept asupra vieții ei! Ba chiar va chema poliția dacă nu o lăsăm în pace. M-am uitat la soldat și i-am zis: „Hai! Tu o apuci de o mână, eu de o mână și o tragem pe cealaltă linie“. În ultimele secunde, am tras-o pe cealaltă linie și am ținut-o strâns până a trecut trenul. I-am dat repede puloverul meu, că ea era dezbrăcată complet și după ceva timp a venit și o mașină de poliție. Eu am întrebat-o ce s-a întâmplat, de ce vroia să se omoare și ea mi-a dat un răspuns pe care nu îl mai rețin exact, dar din câte am înțeles, mi-a vorbit ca și cum ea simțea că era posedată și că trebuia să se omoare. Fata avea cam 26 -29 de ani și părea o fată îngrijită. Probabil a suferit vreo depresie sau cine știe ce… Până la venirea ambulanței, fata a stat în mașina de poliție, timp în care și mie mi s-au luat toate datele și toate declarațiile“, a povestit profesorul Cătălin Croitoru.

Profesorul Cătălin Croitoru consideră că a făcut un gest normal. „Nu am ezitat să o salvez nici măcar o clipă! Mi-am zis că viața ei stă în mâinile mele! Nu mi-a fost frică de nimic. Am vrut doar să ajut un om și atât. Când am auzit că vine trenul, atunci am acționat imediat. Știam că nu mai este timp și totul trebuie să se întâmple repede și să se termine cu bine. Dumnezeu lucrează prin oameni, așa că, probabil, eu a trebuit să fiu omul care trebuia să fie acolo în acel moment“, a transmis Cătălin Croitoru.

Putem spune că profesorul Cătălin Croitoru este un erou! Cu prețul vieții sale, a salvat o tânără. Nu este o exagerare când spun cu prețul vieții sale, pentru că în momentul acela trenul era o amenințare pentru toți trei. Plus că nu știau cei doi salvatori cum ar putea reacționa tânăra după ce au apucat-o de mână.

Părerea mea este că dacă cei doi salvatori nu erau de față la acest incident, fata ar fi fost lovită de tren. Personal, îl felicit pentru curajul pe care l-a avut. Poate mulți dintre cei care ar fi văzut-o pe tânără dezbrăcată scoteau telefonul să facă poze, poate mulți ignorau incidentul sau poate mulți nu îndrăzneau să se apropie. Iată că profesorul Cătălin Croitoru, împreună cu acel soldat, au salvat o tânără de la moarte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?