Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

„Fără discriminare” la Colegiul „Valeriu D. Cotea“

La Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” a avut loc, pe 12 martie, o sesiune de  informare cu elevii în cadrul „Programului de prevenire a delicvenței juvenile și victimizarea minorilor în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora”, parte a campaniilor „Știi cine sunt prietenii tăi” și „Fără discriminare” derulate de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, prin Compartimentul Analiză și Prevenirea Criminalității. La această întâlnire cu elevii au participat comisar de poliție Monica Manolache, subinspector Luminița Lazăr, comisar Ionel Mereuță de la ANITP – Centrul Regional Galați, iar de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” director Remus Paraschiv, director adjunct Marilena Bărculescu, consilier educativ Liviu Manuel Diaconu. De asemenea, a participat consilier școlar Tatiana Gabriela Duță, din partea CJRAE Vrancea.

În cadrul acestei sesiuni au fost discutate următoarele teme: prevenirea violenței verbale și fizice; siguranța pe internet; prevenirea violenței în familie; prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv, fiind prezentate materiale video cu caracter informativ și preventiv privind siguranța pe internet, cât și prevenirea violenței verbale și fizice. Elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții, să apeleze la sfatul lor și al cadrelor didactice dacă se află în situații dificile.

Beneficiarii acestor sesiuni de informare au fost elevii claselor a X-a și a XI-a, cărora li s-au adăugat cadrele didactice, ne-a transmis consilierul educativ din cadrul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, profesor Liviu Manuel Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?