Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

54 de cadre didactice și-au completat normele didactice; urmează soluționarea restrângerilor de activitate

Cadrele didactice care au depus dosare pentru completarea normei didactice și-au întregit norma ieri, în cadrul unei ședințe publice ce a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea. Din cele 55 de dosare depuse la diverse discipline, printre care istorie, engleză, cultură civică, informatică, matematică sau franceză, au fost soluționate 54 dintre ele, unul urmând să fie soluționat într-o ședință ulterioară, respectiv pe 27 martie, când se vor rezolva și situațiile de restrângere de activitate. Profesoara în cauză avea doar 8 ore și nu a putut face obiectul completării de normă pentru că ar fi trebuit să aibă mai mult de jumătate din normă.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectorul școlar Mihail Fâsan, responsabil cu mișcarea personalului didactic, luni, 11 martie, și marți, 12 martie, se depun dosarele pentru restrângerea de activitate. Există mai multe situații, respectiv în învățământul preșcolar și primar la Movilița, română și matematică la Nistorești, română la Școala Vidra și Școala Bordeasca. Sunt așteptate 11 sau 12 cadre didactice care să își depună dosarele. Acestea vor fi evaluate, după care se afișează punctajul fiecărui candidat în parte. Ulterior, urmează ca dascălii aflați în aceste situații să ceară acordul școlilor la care și-ar dori să predea în următorul sau următorii ani. Trebuie spus faptul că acest acord este obligatoriu pentru a putea solicita întregirea normei didactice.

De precizat este și faptul că toate dosarele cadrelor didactice vor fi soluționate la nivel de IȘJ, care are obligativitatea să asigure catedră pentru toți titularii din învățământ aflați în restrângere de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?