Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Elevii pot beneficia de ajutor bănesc pentru a-și cumpăra calculator; cererile pot fi depuse până pe 19 aprilie

Elevii și studenții cu posibilități financiare reduse pot să își achiziționeze și anul acesta un calculator prin programul ”Euro 200”. Potrivit programului, bonurile vor fi acordate elevilor care provin din familii în care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, pot aplica elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani.

Bonul ce va fi acordat în cadrul programului ”Euro 200” reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este destinat achiziției de calculatoare. Trebuie spus faptul că depunerea cererilor se va face până pe 19 aprilie, iar elevii vor putea beneficia efectiv de ele în luna iulie. După depunerea solicitărilor, va avea loc efectuarea anchetelor sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ împreună cu comisiile de anchetă socială. Aceste verificări au loc în perioada 22 aprilie – 13 mai.

Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari este programată pentru  intervalul 22 iulie – 9 august, iar achiziționarea calculatoarelor se poate face în perioada 24 iulie – 10 octombrie. În 2018 au fost, potrivit datelor oficiale, 2.771 de beneficiari pentru bonurile valorice, dintre care trei au fost studenți și restul elevi. Bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale pentru derularea programului „Euro 200”, în 2018, a fost de 12.328.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?