Vrâncean judecat pentru trafic de droguri, trimis în fața instanței după ce a vrut să fure bani dintr-o bancă

0
1190

Bărbatul din Mărășești, care la finele anului trecut a spart cu o piatră geamul unei unități bancare de pe strada Republicii din Focșani, cu scopul de a sustrage bani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru tentativă la furt calificat.

Conform rechizitoriului, la data de 29 decembrie 2018, inculpatul din Mărășești ar fi încercat să pătrundă în unitatea bancară prin spargerea unui geam, pentru a fura bani.      La acel moment, prin zonă a trecut o persoană care l-a văzut pe bărbat și l-a întrebat ce face. Acesta a fost sincer și i-a spus martorului că intenționează să fure niște bani. Cetățeanul a sunat imediat la 112 și a sesizat fapta, iar la fața locului au ajuns polițiștii, care l-au luat la întrebări pe cel din Mărășești.

În fața oamenilor legii, acesta a recunoscut că a aruncat cu niște pietre în geam, dar nu și că ar fi vrut să ia bani. A susținut că a vrut doar să provoace distrugeri. La momentul respectiv, bărbatul a fost reținut și apoi a fost pus sub control judiciar.

Bărbatul nu este la prima abatere. El a mai fost condamnat și a fost liberat condiționat în luna februarie 2013, iar acum mai este judecat într-un dosar de trafic și consum de droguri. Asta după ce, în vara anului 2017, polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au destructurat o grupare de traficanți de droguri. Două persoane din Onești, județul Bacău, respectiv un băiat și o tânără, au venit în Vrancea, la Mărășești, pentru a cumpăra canabis. Fără să știe că polițiștii sunt pe urmele lor, după ce au luat marfa, cei doi au plecat spre Onești. La Adjud, mașina lor a fost oprită în trafic de polițiști, care i-au percheziționat. În autoturism s-a găsit cantitatea de droguri cumpărată cu puțin timp înainte de la Mărășești. Băiatul și fata nu au mai plecat acasă, la Onești, ci au fost aduși la Focșani, la sediul poliției, pentru a fi audiați.

Acțiunea a continuat și după flagrant, iar anchetatorii au descins în 12 locații din Onești și Mărășești, cele mai multe dintre percheziții fiind făcute în orașul vrâncean. În timpul acestora, în imobilele verificate s-a găsit o cantitate destul de mare de droguri, respectiv câteva sute de grame, după cum susțineau surse oficiale, grindere, cântare electronice și altele, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. După percheziții, care au durat câteva ore bune, au fost aduse la audieri aproximativ 20 de persoane, care au dat explicații în fața oamenilor legii și a procurorului de caz. O parte dintre acestea au fost lăsate să plece acasă, în timp ce trei dintre ele, printre care și inculpatul din dosarul de tentativă la furt, au fost reținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here