Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

GALERIE FOTO: Elevi de la Colegiul „Ion Mincu”, sfătuiți să devină voluntari la ISU

Mai mulți elevi de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani au participat, ieri, la activitatea „28 Februarie – Ziua Protecției Civile. Dezastrele și urmările lor negative asupra societății și mediului înconjurător”, care s-a desfășurat în biblioteca unității de învățământ. Invitatul elevilor a fost plutonierul major Ionuț Fercalo, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei dezbateri, care a început cu prezentarea ISU Vrancea: înființare, structură, principalele activități pe care le desfășoară. Elevii au fost învățați apoi cum să se comporte în caz de cutremur, la școală, pe stradă sau acasă. Ce facem în caz de incendiu, a fost următoarea întrebare adresată de elevi. Pe lângă informațiile primite, ei au învățat să folosească stingătorul aflat în biblioteca liceului. Apoi au fost analizate pericole concrete cu care ne putem confrunta acasă: incendiu de la hornul casei, de la instalația electrică, scurgeri de gaze, aprinderea uleiului din cratiță și alte subiecte, care au fost abordate la solicitarea elevilor.

Ultima parte a activității a fost legată de acordarea primului ajutor. Elevii au învățat ce trebuie să facă atunci când proprii colegi au nevoie de ajutor sau când întâlnesc persoane căzute pe stradă, când se rănesc, suferă luxații, fracturi ori arsuri. Ei au fost sfătuiți să se înscrie ca voluntari la ISU atunci când vor împlini 16 ani și să urmeze cursuri de acordare de prim ajutor. „Activitatea aceasta face parte din proiectul „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”, desfășurat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” și Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” și care este înscris în CAER 2019. Prin activitățile pe care le desfășurăm, elevii află multe lucruri utile în viața de zi cu zi și pe care nu le pot învăța la orele obișnuite de curs”, ne-a spus profesoara Cezarina Nicodei.

Coordonatoarele proiectului sunt profesoarele Cezarina Nicodei, Elena Duțescu și Cornelia Neacșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?