Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Iaşi: Scrisoare deschisă adresată de poliţişti pietonilor grăbiţi

O scrisoare deschisă destinată pietonilor care trec pe roşu a fost lansată marţi în spaţiul public de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi. „Dragă pieton care traversezi pe roşu ca şi când semaforul ar fi opţional, să ştii că oamenii aceia care aşteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiţi de viaţă şi nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine. Sunt pur şi simplu civilizaţi, respectă legea, se respectă pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur”, îşi încep scrisoarea reprezentanţii IPJ Iaşi.

Ei precizează încă de la începutul epistolei că „sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete”. „Oameni buni, ştim că tentaţia e mare! Nu vezi nicio maşină, nu e niciun poliţist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc… Ce mai contează că e roşu? Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetăţenii celei mai frumoase ţări de pe planetă şi avem drepturi! Corect. Avem însă şi obligaţii pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înşine şi nu le facem rău nici celor din jur. Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi şi asta ar fi cea mai uşoară consecinţă. S-a dovedit deja că principiul ‘mie nu mi se poate întâmpla nimic’ nu este valabil. Se poate, din păcate, şi sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete”, se menţionează în scrisoarea deschisă a poliţiştilor din cadrul IPJ Iaşi.

Epistola are şi un Post Scriptum în care se menţionează că „peste 3.400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor în 2018. Peste 240 în luna ianuarie 2019. Majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?