Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: „PNL și Bîrsan refuză dreptul copiilor și tinerilor talentați din Focșani de a avea un Centru de Excelență!”

Liberalii focșăneni au blocat reorganizarea Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” și înființarea unui Centru de excelență pentru copiii talentați din Focșani în cadrul instituției culturale. Votul negativ al liberalilor nu are nicio justificare, obiecțiile ridicate în cadrul ședinței ordinare de ieri a Consiliului Local fiind lămurite de directorul Ateneului, Marilena Șerbănuț (FOTO). Una dintre problemele ridicate a fost cea a Corului Pastorala, care, chipurile, ar urma să dispară dacă se face reorganizarea din  așezământ cultural într-o instituție de spectacole de proiecte. Directorul Ateneului a subliniat că acest Cor nu poate dispărea atât timp cât membrii lui sunt angajații instituției culturale. O altă marotă a liberalilor a fost presupusa nerespectare a Testamentului maiorului Gheorghe Pastia. Fără să menționeze că acest testament nu are valoare juridică, fiind contestat în instanță din perioada interbelică. Mai mult, dacă că ar fi aplicat Testamentul, atunci veniturile de la Ateneu ar trebui virate pentru susținerea Teatrului Municipal din Focșani.

În realitate, votul negativ al liberalilor continuă acțiunile de blocare a oricărei inițiative a Primăriei, a primarului Cristi Misăilă, orice proiect de hotărâre pentru care este nevoie de votul a două treimi din consilierii locali. Votul negativ al liberalilor nu ține cont de decizia Consiliului Administrativ al Ateneului Popular, de dorința părinților care își doresc înființarea unui Centru de excelență pentru copiii talentați din Focșani, un centru care să le permită obținerea de performanțe în domeniul aparținând artelor spectacolului.

Aseară, după votul negativ din Consiliul Local, reprezentanții Ateneului Popular au arătat că neaprobarea proiectului de hotărâre distruge speranțele copiilor din Focșani. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a instituției se arată că proiectul Centrului de excelență pentru copiii din Focșani nu va exista. Aveam o speranță în ce privește viitorul copiilor din Focșani. Un oraș despre care opoziția din Consiliul Local spune că locuitorii îi pleacă în țări străine cu grămada, avea acum ocazia săși crească talentele în artele spectacolului, să ajute acei copii talentați, mulți și frumoși, creându-le spațiul central al devenirii ca adult, sprijinindu-i să devină drepți și falnici oriunde în lume. CENTRUL DE EXCELENȚĂ PENTRU COPIII din Focșani, proiect exclusiv pentru acei tineri merituoși în artele spectacolului, dar care nu au posibilități financiare prea mari, NU VA EXISTA. Pentru că un grup de consilieri dorește cu orice preț să politizeze orice decizie privitoare la orice proiect care aduce un plus de imagine altcuiva în afara aparținătorilor acestui grup. Pentru că acest grup de politicieni nu poate accepta că altcineva ar putea avea vreo idee, darămite una care să și fie pe gustul și acceptul comunității. Pentru că acei aparținători efemeri ai unor funcții în Consiliul Local nu au știut să profite ei înșiși de această idee și să o fructifice, eventual, în avantaj propriu. Înțelegem răutățile față de adulții care nu vă sunt pe plac. Dar ce aveți împotriva copiilor ? Dragi părinți, care ne-ați tot întrebat zilele acestea cum vă puteți înscrie copiii la acest Centru De Excelență, Dragi Copii extrem de talentați, dar fără părinți cu dare de mână, azi, 31.01.2019, Excelența în artele spectacolului a fost distrusă ca perspectivă în acest oraș. De ce ?, se arată în mesajul Ateneului Popular.

„Prin votul lor au frânt aripile și speranțele unor copii talentați”

Și primarul Cristi Misăilă a reacționat, ieri, după votul negativ al opoziției din Consiliul Local. Primarul municipiului a scris că „PNL și Bîrsan refuză dreptul copiilor și tinerilor talentați din Focșani de a avea un Centru de Excelență!” și a explicat că schimbarea încadrării Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani din așezământ cultural în instituție de spectacole ar fi permis Ateneului să își lărgească aria de activități cultural artistice, întrucât în momentul de față acesta funcționează ca o casă de cultură din mediul rural. Mai mult decat atât, noua formă de organizare ar fi permis și înființarea unui Centru de Excelență pentru copiii și tinerii talentați din Focșani. De altfel, acest lucru l-am anunțat și în mod public, urmarea fiind că am primit deja un număr foarte mare de solicitări de înscriere în acest centru de excelență. Din păcate însă, așa cum ne-am obișnuit cu toții, consilierii locali PNL și consilierul local Bîrsan Costel au blocat și acest proiect, care necesita 2/3 din votul consilierilor în funcție. Fără a avea vreo explicație logică pentru refuzul lor (asa cum de fapt n-au avut niciodată!), aceștia au arătat prin votul dat că nu îi interesează nici actul artistic și cu atât mai puțin viitorul copiilor noștri. Nu contează că prin votul lor au frânt aripile și speranțele unor copii talentați, important este că au respectat ordinul de partid de a nu vota niciun proiect important care are nevoie de 2/3! Să vă fie rușine, domnilor, pentru că ați pus partidul și ambițiile personale mai presus decât interesele copiilor cu aptitudini deosebite din Municipiul Focșani! Nu credeam că vă puteți coborî într-atât de mult …”, a arătat primarul Cristi Misăilă.

 

Consilierii locali care nu au aprobat proiectul Ateneului Popular

 

Ana Maria Laura Dimitriu – Consilier PNL Focșani

Alina Ramona Drumea – Consilier PNL Focșani

Neculai Tănase – Consilier PNL Focșani

Corneliu Dumitru Gheoca – Consilier PNL Focșani

Dan Buzoi – Consilier PNL Focșani

Claudiu Alin Dobre – Consilier PNL Focșani

Laura Mihaela Ciocoeaș – Consilier PNL Focșani

Costel Bîrsan – Consilier afiliat grupului PNL Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?