VIDEO: ADIO reabilitare pentru străzile din cartierul Bahne! Liberalii și consilierul Bîrsan s-au opus proiectului Primăriei Focșani

1
2404

Liberalii au reușit să blocheze proiectul de reabilitare și modernizare a spațiilor publice din cartierul Bahne. Proiectul cu o valoare de peste 20 milioane lei trebuia să fie finanțat din fonduri europene. Primăria Focșani nu poate depune proiectul pentru obținerea finanțării europene nerambursabile deoarece consilierii locali liberali și consilierul Costel Bîrsan nu au votat favorabil proiectul de hotărâre referitor la intabularea terenurilor unde trebuia realizată această investiție. Liberalii nu au fost de acord cu acest proiect de hotărâre în ciuda explicațiilor oferite de Adrian Imireanu, de la Serviciul de Proiecte Europene. Acesta a precizat că una dintre condițiile impuse de finanțator este de  a fi prezentate extrase de carte funciară pentru suprafețele pe care trebuia realizată investiția. Ori, deoarece liberalii nu au aprobat intabularea celor peste două sute mii de metri pătrați de pe străzile din cartier, proiectul de finanțare nu poate fi depus până la termenul limită din luna martie 2019. Proiectul de reabilitare și modernizare a spațiilor publice din cartierul Bahne are ca obiect „reabilitarea infrastructurii existente, ce include trotuarele străzilor, aleile de incintă și aleile de acces la blocurile de locuințe ce sunt într-o stare avansată de degradare”. Este vizată zona Bahne, desfășurată între străzile Lupeni și Cezar Boliac, către nord, străzile Cuza Vodă și Bucegi către vest, Bulevardul Brăilei și strada Bahne, către sud și strada Panduri, către est.

Mai mult, liberalii erau aproape să blocheze un alt proiect european pregătit de Primărie, cu o valoare de peste 20,2 milioane lei, referitor la „Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare”. În cadrul proiectului sunt cuprinse 30 de intersecții sau treceri de pietoni semaforizate și monitorizate video, 30 de intersecții sau treceri de pietoni în care se va acorda prioritate vehiculelor de transport public, șase locații de monitorizare video și de informare a participanților la trafic, un centru de management al traficului. Acest proiect ar trebui implementat împreună cu alte două investiții pregătite de municipalitate, respectiv „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” și „Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani”. La finalul proiectelor ar trebui să crească cu peste 14% numărul pasagerilor care folosesc transportul public și să aibă loc o reducere cu peste 5% a emisiilor de noxe. Liberalii au propus, inițial, reducerea cu 40% a indicatorilor tehnico economici, chipurile pentru că numărul de focșăneni din proiect nu corespunde cu cel de la ultimul recensământ.

O altă investiție, aprobată ieri, se referă la indicatorii tehnico economici pentru proiectul „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Proiectul are o valoare de peste 12 milioane lei. Prin această investiție vor fi realizate piste de biciclete pe următoarele artere ale Focșaniului: Bd.Gării-câte o pistă pe fiecare parte a bulevardului, cu o lățime de un metru, pistele vor fi amplasate în  cadrul trotuarului; strada Republicii-va fi o pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; str. Maior Gh. Pastia- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; șoseaua Brăilei- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului pe primii 690 metri iar pe restul traseului va fi amplasată la nivelul trotuarului stâng; Strada Mare a Unirii – piste de biciclete amplasate în cadrul trotuarului; str. Aurora- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; str. Ana Ipătescu- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului. Proiectul prevede 30 stații de închiriere a bicicletelor, dotarea cu biciclete inteligente, dotate cu computer de bord, stații de andocare a flotei de biciclete, terminal de închiriere care include modul de plată cu card bancar, stații de depanare pentru reparații de urgență, sistem de ticketing integrat cu transportul public urban.

1 COMENTARIU

  1. Locuiesc în cartierul Bahne din 1990 si pot sa spun ca toate strazile sunt jalnice si asteptam DE FOARTE MULT sa înceapă lucrările de modernizare! Domnului Barsan precum si colegilor de partid , ar trebui să le fie rusine pentru ca se împotrivesc proiectelor de modernizare a stazilor din acest cartier , respectiv ale orasului . Se pare nu au înțeles , că ar trebui sa contribuie prin votul lor , la o viata mai buna a tuturor locuitorilor din Focsani ! Sa le fie RUSINEEE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here