Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Hai cu amenzile pentru rahatul de câine, că nu se mai poate!

Cu sinceritate vă spun că până să am câine, nu-mi dădeam seama cât de mult rahat este pe trotuarele și spațiile verzi din Focșani. Dar de câteva luni ies cu Lena, bișonica noastră drăguță, la plimbare, și nu mai pot! Chiar nu mai pot! Știu, mulți vor spune că are multe alte probleme orașul ăsta și că rahatul de câine ar fi ultima dintre ele, dar, credeți-mă, când faci slalom printre rahați ca să intri în mașină, când e întuneric, nu vezi, calci și-l duci până în casă, devine o problemă majoră.

Ideea e că atunci când am luat-o pe Lena, i-am luat lesă și o cutiuță care se atașează la lesă, în care punem sacii de plastic cu care strângem după ea. Când ies copiii, care nu știu dacă strâng de fiecare dată, le spun că dacă vor fi prinși că nu strâng, vor primi o amendă așa de mare de la polițiștii locali că nici alocațiile pe jumătate de an nu le vor ajunge să plătească. Așadar, haideți cu amenzile pentru rahatul de câine!

Obligația de a strânge este stipulată într-o hotărâre de Consiliu Local, dar cine s-o pună în aplicare? Vorba unui coleg: n-am mai văzut un polițist local patrulând pe jos de nu mai știu când. Un fost șef de la Poliția Locală spunea că și așa sunt săraci pensionarii, cum să le dea amendă că nu strâng rahatul de câine… Și atunci cum să facem? Că bunul simț a ieșit și el la pensie, se bronzează prin Noua Zeelandă probabil. Cât o fi de greu să iei o punguliță cu tine și să strângi? Te apleci puțin, strângi rahatul, îl arunci la tomberon și gata. Nimeni nu mai înjură că a călcat în rahat. Și dacă facem asta, poate că nu mai aruncăm pe oriunde apucăm diverse ambalaje, nu mai scuipăm coji de semințe, ridicăm ochii din pământ și spunem bună ziua vecinilor, mulțumesc vânzătoarei, zâmbim omului de dincolo de ghișeu, de oricare parte ne-am afla, ne ridicăm de pe scaun în autobuz când vedem un bătrân sau o femeie gravidă…

De la lucrurile aparent nesemnificative pornește civilizația.

P.S. Rahatul nu e de la maidanezi, care aproape au dispărut din Focșani. E de la câinii de apartament, scoși la plimbare de oameni care au nevoie de atât de puțin: o punguliță și bun simț.

3 COMENTARII

  1. corect! am si eu catel si strang dupa el ! asa-i normal, dar ce facem cu scuipatii, chistoacele de tigari si ambalajele aruncate pe jos?! hai cu amenda si pentru acestea!

  2. Fecalele stradale provenite de la aceste animale de companie cel putin in FOCSANI cu o Politie Locala focusata cu aparate de fotografiat numai pe auovehiculele care dupa stiinta lor [de multe ori pe langa lege] sunt parcate neregulamentar,vor disparea numai atunci cand vor aparea acei ROBOTI CASNICI,unii dintre ei si cu aplicatie de companie. Dar pana atunci trebuie sa traim cu speranta ca OMENIA este de baza,deci cine are animalut de companie trebuie sa aiba GRIJA MAXIMA fata de mediul inconjurator ,nu NESIMTIRE MAXIMA.Scuipatii,chistoacele de tigari si ambalajele aruncate pe jos sunt emblema unei societati bolnave care nu poate face conexiunea intre sanatatea generala a populatiei si prosperitatea comuna,neintelegand rolul cetateanului in acest mecanism care in fapt reprezinta unul dintre elementele propriului corp.Vorbim despre rolul cetateanului ,adica acelasi cetatean care se poate trezi cu boli provocate si de sobolanii din subsolurile cucerite de ape,cu insecte pe toate palierele,cu multe conducte sparte surse generatoare de mizerie si cam asta poate fi dulcea lui casa.Am uitat fosta generatie comunista care tinea la drepturile omului,ca le aplica !! acum sunt legi sunt foarte multe drepturi,cu democratia,dar oricat am evolua OMENIA este de baza!!

  3. De la Iasi va dau comment. Hai intai cu parcurile si spatiile special amenajate pentru plimbari pt caini. Avem 2 parcuri si noi in Iasi. In ambele iei amenda daca te vede cu cainele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?