Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Cum alegi mobila pentru living – 3 sfaturi utile

Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu petreci atât de mult timp în living precum ai face-o în dormitor sau uneori, în bucătărie, acest spaţiu trebuie să fie primitor şi spaţios. Îl poţi folosi pentru a te relaxa după o zi grea şi obositoare la job sau îţi poţi primi prietenii la tine pentru o seară de jocuri. Sunt o mulţime de variante în ceea ce priveşte piesele de mobilier pe care le poţi lua în calcul dacă vrei să îţi transformi living-ul într-un spaţiu confortabil.

 

Gândeşte-te la dimensiuni

Înainte să faci orice altă alegere legată de mobilă sau design, ar trebui să cunoşti dimensiunile propriu-zise ale camerei. Masoar-o şi concepe un plan, pe care să îl respecţi ulterior. În funcţie de mărimea camerei, vei putea să alegi mobila cea mai potrivită pentru tine.

Astfel, dacă vrei mai multe obiecte în living dar spaţiul nu îţi va permite, acesta va arăta aglomerat şi nu foarte plăcut din punct de vedere vizual. Îţi recomandăm să te axezi pe obiectele de mobilier utile – masă, scaune, canapea, poate chiar o bibliotecă şi câteva tablouri care să anime totul.

 

Alege mobila potrivită

Atunci când te gândeşti la mobila de living, ai o mulţime de opţiuni, însă trebuie să te gândeşti la utilitatea ei. O măsuţă de cafea cu scaun, însoţită de o canapea confortabilă şi de o bibliotecă spaţioasă vor fi mai mult decât suficiente pentru living, dacă spaţiul îţi permite. Va fi nevoie să te asiguri că toate acestea se vor potrivi ca stil şi culori.

Nu aglomera camera inutil şi bucură-te de un spaţiu aerisit, care să îţi acopere nevoile. Cele mai utilizate seturi de mobilier sunt cele formate din două sau trei piese, dar poţi alege şi seturi mult mai complexe. Obiectele de decor îţi pot înfrumuseţa casa şi le poţi alege în funcţie de culorile mobilierului sau de designul ales.

 

Alege stilul şi culorile potrivite

În mod cert, odată ce te-ai gândit la mobila şi la amenajarea living-ului, ai luat în calcul şi stilul pe care vrei să îl abordezi, dar şi culorile cele mai potrivite şi mai armonioase. Poţi opta pentru un stil retro sau chiar unul scandinav, în funcţie de preferinţele tale. Culorile cele mai des folosite sunt nuanţele deschise de crem sau alb – pentru pereţi, în timp ce albul şi negrul sunt printre preferate în ceea ce priveşte mobilierul. Nu trebuie să faci greşeala de a alege atât mobila închisă la culoare, cât şi pereţi în aceleaşi tonuri. In acest mod, livingul va da senzaţia de spaţiu aglomerat şi închis.

Dacă vrei să ai prezentă şi o pată de culoare, poţi alege un corp de mobilă în altă nuanţă decât celelalte, pentru a crea un efect vizual plăcut.

Lemnul şi sticla sunt, în general, materialele cele mai des întâlnite într-un living modern. E important să alegi materiale de calitate, durabile, pentru a nu fi nevoie de investiţii materiale din an în an.

Toate aceste alegeri trebuie să fie făcute luând în calcul gusturile proprii în materie de design interior, însă poţi să te informezi, ţinând cont şi de tendinţele anului în care te afli. Opţiunile sunt nelimitate şi îţi va fi greu să alegi, dar nu uita – trebuie să te adaptezi la spaţiul pe care îl ai, la bugetul de care dispui şi la utilitatea spaţiului folosit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?