GALERIE FOTO: Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Colegiul Auto Traian Vuia

0
124

Elevii de la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia din Focșani au marcat, în perioada 26-29 decembrie, Centenarul Marii Uniri printr-o serie de activități menite să evoce istoria naţională şi actul Marii Uniri şi să promoveze valorile româneşti şi identitatea naţională. Pe 27 noiembrie, liceenii au participat la Ediția a III-a a ”Festivalului toamnei la elevi”.

În cadrul acestuia, a reușit să obțină locul III la secțiunea recitare poezie elevul Cristea Haralambos din clasa a XI-a A, profesor coordonator Mihaela Zară. Elevii Viorel Vasilache din clasa a IX- a C, secțiunea creație plastică- pictură, profesor coordonator Ștefana Ifrim, și Ionuț Irimia, din clasa a IX-a D, profesor coordonator Mausi Vișan Tescaru, au obținut tot premiul III, iar Marius Cernei, clasa a IX- a D, a primit mențiune la secțiunea prezentare de costume naționale. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută și de intonarea imnului național. ”În acest context deosebit, colectivul de profesori și elevi ai colegiului nu au uitat să fie generoși, motiv pentru care au îmbrățișat cu entuziasm inițiativa Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei” de a dona pentru renovarea Școlii de Artă din Cernăuți. Elevii și-au manifestat dorința de a participa în data de 1 Decembrie la manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri purtând cu mândrie steagul național ca omagiu adus celor care s-au jetfit pentru țară”, transmit profesorii coordonatori.

Totodată, profesorul de istorie Ștefan Crăsneanu a organizat, joi, o activitate închinată zilei de 1 Decembrie 1918. Din programul evenimentului amintim: audiție Imnul României Mari, vizionare film documentar, prezentări power – point.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here