Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654

Nelu Barbu: Guvernul a aprobat studiul de fundamentare pentru clinica multifuncţională „Dr. Calistrat Grozovici”

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, studiul de fundamentare pentru clinica multifuncţională „Dr. Calistrat Grozovici”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. „În şedinţa de Guvern de astăzi a fost propus spre discutare şi adoptare un proiect de hotărâre de Guvern ce aprobă studiul de fundamentare pentru clinica multifuncţională ‘Dr. Calistrat Grozovici’. Este unul dintre proiectele strategice de investiţii decis a se realiza în parteneriat public-privat”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, studiul de fundamentare a fost întocmit de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, în colaborare cu specialişti independenţi. „Clinica ‘Calistrat Grozovici’ este situată pe terenul oferit de Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’ din Bucureşti. Va avea Institutul şi calitatea de partener public în acest proiect şi, astfel, responsabilitatea ca proiectul de investiţii să se realizeze la standarde înalte de calitate”, a spus Nelu Barbu.

El a precizat că perioada de proiectare şi execuţie este de maximum doi ani şi jumătate, iar perioada de operare de către investitorul privat – de 15 ani. „Costurile totale estimate aferente realizării investiţiei se ridică la aproximativ 650 de milioane de lei, adică aproximativ 140 de milioane de euro. Clinica va avea 636 de paturi, multiple cabinete de consultaţie, săli de operaţie, laboratoare de cercetare, săli de învăţământ, precum şi dotări moderne pentru a asigura un act medical de înaltă calitate. În perioada următoare vor începe şi procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât în primul semestru din anul viitor să înceapă proiectarea şi construcţia efectivă”, a mai afirmat Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?