Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Elevi de la Colegiul Auto Focșani, ajutați să ia note de trecere la bacalaureat

Luna noiembrie debutează cu noutăți pentru liceenii și profesorii de la Colegiul Tehnic Auto ”Traian Vuia” Focșani. Aceștia vor fi implicați în activități remediale și de sprijin în vederea promovării examenului de bacalaureat, ca beneficiari ai subproiectului ”Investește în viitor!”, parte integrantă a proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE). Proiectul are drept obiective creșterea procentului în ceea ce privește promovarea examenului de bacalaureat, creșterea numărului de elevi care optează pentru continuarea studiilor după absolvirea liceului și, în egală măsură, vizează cultivarea competențelor necesare integrării sociale și profesionale.

Activitățile incluse prevăd pregătirea suplimentară a elevilor la disciplinele de examen, consiliere psihopedagogică și de orientare profesională, dar și excursii tematice și vizite de documentare în universități. Potrivit informațiilor furnizate de directoarea Colegiului Auto, profesoara Luminița Balaban, beneficiari ai proiectului sunt 50 de elevi din clasele terminale, selectați în urma unor criterii de eligibilitate stabilite în proiect. Pe lângă orele de pregătire, elevii vor avea și activități extrașcolare, precum excursii sau vizite de documentare în centrele universitare. De asemenea, vor beneficia de un supliment nutritiv, care constă fie într-un sandviș, fie într-o masă caldă.

Liceenii au primit cu entuziasm proiectul, văzut ca o oportunitate în evoluția lor personală și profesională. ”Promovarea examenului de bacalaureat înseamnă creșterea semnificativă a șanselor de a ne obține un loc de muncă potrivit, așa că ne bucurăm că avem norocul să facem parte din prima generație inclusă în acest proiect”, a declarat Marius, elev în clasa a XII-a la Colegiul Auto.

Trebuie spus că proiectul este coordonat de profesoara Luminița Balaban, manager de proiect este profesorul Epaminonda Mocanu. În proiect s-au mai implicat și profesoarele Codruța Preda și Alina Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?