Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Accesul părinților, interzis în curtea Școlii Duiliu Zamfirescu din Focșani

Accesul părinților este interzis de astăzi în curtea Școlii Duiliu Zamfirescu din Focșani, după cum au transmis mai mulți părinți pe grupurile unde aceștia comunică. Dacă până acum părinții puteau să intre ca să-i ducă pe copii până la intrarea în unitatea de învățământ, de acum înainte acest lucru va fi interzis. Decizia le-a fost comunicată ieri după-amiază părinților președinți de clasă, convocați la o ședință de conducerea școlii.

L-am contactat telefonic pe directorul Petrică Moraru, care ne-a spus că este plecat în Grecia la o activitate Erasmus. Deși aflat în străinătate, acesta a stat de vorbă cu noi și ne-a spus că decizia ar urma să fie pusă în practică după vacanța de săptămâna viitoare a elevilor din clasele primare. Profesorul Moraru ne-a mai spus că părinții oricum nu aveau voie să intre în curte, fiind o prevedere din Regulamentul școlar care este pusă în aplicare la toate unitățile de învățământ din Focșani.

Conform unui părinte care a participat la ședință, profesorii de educație fizică ar fi reclamat că nu-și pot desfășura orele din cauza părinților care intră în curtea școlii. Ar fi fost și cazuri când, odată deschise porțile mari, unii părinți ar fi intrat cu mașina.

Aseară, la ora 19.09, am sunat-o și pe directoarea adjunctă, Liliana Alina Agherghinei, cea care le-a comunicat părinților decizia, pentru a afla direct de la sursă ce s-a întâmplat la școală, de vreme ce directorul este plecat în străinătate. Ne-am cerut scuze pentru oră, dar aceasta ne-a întrebat dacă știm câte este ceasul și nu a dorit să ne transmită informații despre ce s-a discutat la ședință.

Cum nu am putut obține informații pe cale oficială, am mai aflat pe surse că la poartă vor fi agenți de pază care vor interzice accesul părinților și că va fi permisă intrarea acestora doar pentru copiii cu nevoi speciale. De asemenea, această decizie, dar și altele care au fost luate la întâlnirea dintre directoarea adjunctă și președinții de clasă, vor fi transmise în cadrul unor ședințe cu părinții, organizate la nivelul fiecărei clase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?