Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Începe Festivalul Național Emil Botta; vor avea loc lansări de carte și concurs de poezie

Cea de a V-a ediție a Festivalului Național Emil Botta de la Adjud își deschide porțile mâine. Evenimentul este unul reprezentativ pentru Adjud și poartă amprenta profesorului și poetului Paul Spirescu, despre care am putea spune că este chiar sufletul acestuia. Festivalul se va derula în perioada 12-14 octombrie și este organizat cu sprijinul primăriei Municipiului Adjud, al Casei de Cultură Tudor Vornicu, care găzduiește activitățile din cadrul festivalului, Uniunea Scriitorilor din România filiala Sud-Est, cărora li se alătură Colegiul Național Emil Botta în calitate de partener.

Potrivit informațiilor furnizate de profesorul Paul Spirescu, prima zi va debuta cu un moment intitulat excelențe românești în arta teatrală, un medalion cinematografic ”Emil Botta”, prin proiecția filmului artistic ”Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie, proiecție specială la 50 de ani de la premieră. A doua zi a festivalului va începe cu vizualizarea expoziției ”Culori Hoinare”, o expoziție de șevalet și de carte a autoarei Fevronia Spirescu, după care urmează alocuțiunile organizatorilor și ale invitaților.

Se va aduce și un omagiu celor doi frați Emil și Dan Botta, care au reprezentat cu succes numele Adjudului, prezentat de Adrian Botez. Totodată, va fi și un recital de poezie de-a lui Emil Botta, susținut de elevii de la Colegiul Național cu același nume, dar și de oaspeți. După aceea, profesorul Paul Spirescu îl va prezenta pe poetul Liviu Ioan Stoiciu – un adjudean în anvangarda poeziei române contemporane. Acesta va fi prezent la eveniment și le va vorbi celor prezenți despre experiențele sale. De asemenea, acesta face parte și din juriul concursului național de poezie ”Emil Botta”. Ziua va continua cu prezentări de carte și reviste, dar și cu un colocviu poetic.

În ultima zi a festivalului vor fi desemnați câștigătorii concursului de poezie și se vor înmâna premiile. Festivalul Național Emil Botta se va încheia cu Simfonia brâncușiană, conferință susținută de profesor doctor Petru Solonaru. Tot atunci va avea loc și înmânarea, de către președintele Academiei Daco-Române TDC, Geo Stroe, a diplomei ”Părinte al Patriei”, pentru întreaga activitate creatoare, cultural-literară și spiritual daco-românească lui Adrian Botez. Cu acest prilej, Adrian Botez, membru al Uniunii Scriitorilor din România, își va lansa volumele editate în 2018, precum Cartea Apocalipsei, Noile năluciri ale abatelui Bernardo, vol. II. Proză, Cazul Dacia, vol. II (Trei studii hermeneutice, asupra Arheilor Sacri Zalmoxieni, Corbul, Blajinii, Oul) – Hermeneutică, Rege în vacanță – teatru, Nu mai avem camere – poezie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?