Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

VIDEO și GALERIE FOTO: Liberalii au votat ÎMPOTRIVA alocării banilor pentru plata salariilor angajaților DGASPC Vrancea

Plenul Consiliului Județean a aprobat, ieri, în ședință ordinară, rectificarea bugetului propriu al Județului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea și a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2018. Majoritatea sumei rectificate, respectiv aproximativ 17 milioane de lei, a fost alocată pentru plata salariilor angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea și pentru cheltuieli materiale. Și de această dată, consilierii liberali au votat împotriva rectificării bugetare. Practic, consilierii liberali au votat împotriva alocării banilor pentru plata salariilor celor peste o mie de angajați ai DGASPC Vrancea. Asta în condițiile în care, în urmă cu numai o săptămână, liberalii se lamentau și îi acuzau pe liderii PSD că nu plătesc salariile la timp. Câtă impertinență!

          Consilierii județeni liberali au votat ieri împotriva proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Județului Vrancea și a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2018. Ca de fiecare dată, au invocat diverse motive puerile, cum ar fi acela că nu pot vota o rectificare bugetară în care nu este alocat ,,niciun leu” pentru investiții, că nu sunt alocate fonduri pentru drumul județean DJ 202 F Ciorăști-Mihălceni –Bălești, dar și că administrația județeană ar înregistra deficit bugetar. Asta în condițiile în care liberalii își arătaseră nemulțumirea că administrația județeană are excedent bugetar (sic!) în valoare de 71 de milioane de lei. Deși directorii de specialitate le-au explicat că pentru drumul județean DJ 202 F urmează să fie semnat contractul de execuție a proiectării și lucrărilor de execuție, dar și că execentul bugetar înseamnă de fapt realizarea unor economii de către Consiliul Județean, liberalii au ținut-o pe a lor. Mai mult, culmea, au vrut să știe de ce s-au alocat cu întârziere banii pentru plata salariilor angajaților DGASPC Vrancea.

În replică, șeful administrației județene a arătat că întârzierea este cauzată de președintele României, Klaus Iohannis, care a întârziat aprobarea rectificării bugetare la nivel național. ,,Nici eu și nici colegii noștri de la PSD și ALDE nu suntem obligați să suportăm lipsa dumneavoastră de informare asupra a ceea ce se întâmplă. M-am săturat ca membri ai PNL, în speță consilierii și fruntașii PNL, care chipurile doresc binele comunității județului Vrancea, să mintă. Consiliul Județean nu putea să plătească salariile angajaților DGASPC din cauza faptului că rectificarea bugetară s-a făcut târziu. Iar rectificarea bugetară aveți tupeul să ne-o imputați nouă, când fostul candidat al PNL la președinția României, Klaus Iohannis, este cel din cauza căruia s-a întârziat rectificarea bugetară la nivel național. Cu toate acestea, Consiliul Județean și Guvernul au făcut eforturi pentru a asigura banii pentru plata acestor salarii. Țin să îi mulțumesc prim ministrului Viorica Dăncilă pentru alocarea sumelor necesare plății salariilor angajaților DGASPC Vrancea”, a precizat Marian Oprișan.  DGASPC Vrancea are aproximativ 1.100 de angajați dar și 2010 beneficiari, copii și adulți.

 

Consiliul Județean are investiții în derulare în valoare de un miliard de euro

Președintele Consiliului Județean Vrancea a susținut că aleșii liberali prezintă județul Vrancea ca fiind unul vitregit în ceea ce privește realizarea de investiții, ceea ce nu este adevărat. Marian Oprișan le-a reamintit liberalilor că sub conducerea sa, până în anul 2020, județul Vrancea are în derulare proiecte de investiții în valoare totală de un miliard de euro. ,,Domnii de la liberali uită să spună un lucru foarte important și anume că, pe lângă investițiile Consiliului Județean, PSD, guvernul său și Marian Oprișan au adus în județul Vrancea numai prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), aproximativ 200 de milioane de euro. Consilierii liberali uită să spună că investițiile proprii ale Consiliului Județean  în drumuri și poduri sunt de 293 milioane de lei. Dacă mai adunăm la cei 200 de milioane de euro, cei aproximativ 300 de milioane de euro cât investim în alte drumuri județene prin POR 2014-2020, iar dacă mai adunăm la această sumă cei 250 de milioane de euro pe care îi investim în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare ajungem la 750 milioane de euro. La această sumă mai adăugăm 250 de milioane de euro cât va costa noul spital județean la care vor începe lucrările în toamna anului viitor și avem investiții în valoare totală de un miliard de euro. Nici o administrație județeană nu a investit în județul Vrancea cât investim noi în această perioadă”, a arătat Marian Oprișan.

Cu toate aceste explicații, consilierii liberali au votat împotriva rectificării bugetare, dar și împotriva alocării banilor pentru plata salariilor celor peste o mie de angajați ai DGASPC Vrancea. ,,Vă mulțumesc pentru că ați votat împotriva alocării sumelor de bani pentru plata salariilor angajaților DGASPC Vrancea”, le-a transmis ironic liberalilor, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Plenul Consiliului Județean a mai aprobat, ieri, proiectele de hotărâre privind: participarea Județului Vrancea la „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019”, în vederea achiziționării unui autovehicul nou”; „Neexercitarea dreptului de preepțiune la vânzarea imobilului monument istoric Casa Macridescu, cod LMI VN-II-m-B-06415, numere cadastrale 8707/1N și 8707/1N-C5, tarla -, parcela 9216, din orașul Focșani, str. Cuza-Vodă, nr. 4, aflat în proprietatea domnului Plăcintă Sorin Nicolae”; „Solicitarea transmiterii construcțiilor-garaje situate în municipiul Focșani, Str. Cuza-Voda, nr.8  din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Justiției-Tribunalul Vrancea în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea”.

VIDEO – George MARDARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?