Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Pentru a afla orice bârfă este suficient să merg la coafor

Octavian Paler spunea că: ”viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc…”. Este o iluzie că suntem acceptați, că suntem iubiți sau că suntem admirați. Este cumva scris în ADN-ul nostru să vrem mereu mai mult, să tânjim la ce au alții și să nu fim multumiți niciodată de ce avem, dar să știm cum nu se poate mai bine să criticăm ce au alții.

Unul dintre motivele pentru care nu merg în saloanele de înfrumusețare, sau merg doar în două, îl reprezintă clientele care scuipă cancanuri. Când eram în liceu, cumpăram din puțini bani de buzunar revista Bravo girl, nu aflam multe, dar aflam suficiente, credeam eu, pentru vârsta aia. Nu mi-ar fi spus nimeni că pentru a afla orice bârfă este suficient să merg la coafor.

După cum spuneam mai sus, rar schimb salonul (din cele 2 în care îmi aranjez, tund părul). Dar când mi se întâmplă, tare plec cu gust amar. Nu am văzut atâta amalgam de informație, de cultură și de bârfă, de a ști totul despre oricine și orice, cum am văzut că dețin femeile când le intră feonul în păr. Vrei să afli despre primar, despre muzică, despre mașini, despre astronauți sau despre ce culoare e bine să îți alegi mobila de bucătărie, soluția este să îți faci o programare la salon. Dacă ar fi un concurs, Google versus femeile din coafor, Google ar lua bătaie fără nici o șansă de izbândă. Dacă ești mai slab de fire, îți este și teamă să pășești dacă nu ai Gucci in picioare, Dolce Gabbana pe tricou și minim o excursie în Caraibe. Este un fel de must have al primelor doamne.

Oare chiar am devenit o nație care nu mai putem respira dacă nu știm ce se întâmplă în tot orașul? Oare nu putem să mai vorbim de bucătăria noastră, fără să vedem stropii de grăsime din bucătăria altuia? Oare nu putem să vorbim despre ai noștri copii, despre muzică, despre ultima carte citită (vă recomand “Gândire rapidă, gândire lentă” 🙂 ) ?

Oare chiar suntem atât de bune, de frumoase, de perfecte? Eu sunt un om al dialogului și monologului, nu mă întrece nici maestrul Florin Piersic la vorbit. Însă, după ultima vizită la manichiură, vă jur că îmi dă cu virgulă. Dragi doamne, nu le știm pe toate, nu le avem pe toate și nici nu le vom avea, dar totuși putem avea decența să ne acceptăm condiția 🙂

Bunicul meu avea o vorbă: dacă cumperi o capră care a mâncat doar mărăcini, nu o pune pe lucernă, pentru că se va umfla. Așa și cu voi: dacă ați umblat în espadrile, acum când vă încălțați cu Gucci, vă cam umflați… în vorbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?