Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Persoane evacuate de pe un câmp, după ce lama unui plug a zgâriat focosul unui proiectil exploziv

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a avut 16 misiuni de asanare a  muniţiilor neexplodate, pe parcursul lunii august. Potrivit unui comunicat al ISU Vrancea, au fost descoperite 69 de proiectile, 3 grenade ofensive, 5 grenade defensive și 2 bombe de aviație de 10 kg.

„Majoritatea elementelor de muniție au fost descoperite în timpul executării unor săpături sau lucrări agricole. Astfel, în data de 8 august, în timp ce săpau un șanț pentru o coloană de apă la o gospodărie din comuna Milcovul, doi cetățeni au descoperit 2 bombe de aviație de 10 kg. O altă misiune, cu un grad ridicat de pericol, s-a desfășurat în data de 22 august în comuna Slobozia Ciorăști. În timp ce ara, lama unui plug a zgâriat focosul unui proiectil exploziv de 100 mm. Pentru că exista riscul exploziei, s-a procedat la evacuarea lucrătorilor de pe câmp, timp în care echipa pirotehnică a preluat proiectilul.

Muniţia ridicată fost transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat fiind distrusă în misiunile de distrugere efectuate în data de 14 august și 30 august“, potrivit ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?