Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vrancea a analizat activitatea desfăşurată de Poliţia Locală a municipiului Focşani în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2018. Astfel, în cadrul ședinței s-au analizat activitățile desfășurate prin Serviciile Ordine publică, Serviciul Circulația pe drumurile publice, Compartimentul disciplină în construcţii şi afişaj stradal, Compartimentul privind protecţia mediului, Compartimentul Activitate Comercială, Compartimentul Evidența persoanelor, Compartimentului Juridic.
Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine publică au constatat, în perioada de referință, un număr de 1.317 sancţiuni contravenţionale, dintre care un număr de 294 avertismente şi un număr de 1.023 amenzi contravenţionale aplicate, fapt ce a condus la creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor municipiului Focşani.
Polițiștii de la Serviciul Circulația pe drumurile publice au aplicat un număr de 2618 sancţiuni contravenţionale, dintre care un număr de 1101 avertismente şi un număr de 2618 amenzi contravenţionale.
Polițiștii din cadrul Compartimentului disciplină în construcţii şi afişaj stradal au aplicat un număr de 13 sancţiuni contravenţionale, pentru executarea unor lucrări fără autorizaţie de construire, conform prevederilor Legii nr. 50/1991, republicată. De asemenea, a fost constatat un număr 6 infracțiuni, conform prevederilor Legii nr. 50/1991, republicată. Au fost întocmite un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenţiilor din care 4 avertismente și 1 sancţiune cu amendă. Totodată, au fost sancţionate 27 de societăţi comerciale pentru încălcarea preverilor H.C.L. nr. 27/2016 privind autorizarea comercializării produselor şi serviciilor de piaţă în unităţile comerciale şi în sistem ambulant pe rază municipiului Focşani, H.G. nr. 333/2003, O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, Legea nr. 252/2003 privind Registrul unic de control.
De asemenea, s-au stabilit concluziile și obiectivele în vederea îmbunătăţirii performanţelor instituției în al doilea trimestru al anului 2018, cu efecte în creşterea gradului de siguranță publică. Printre obiectivele principale se numără: organizarea și desfășurarea de acțiuni multidisciplinare preventiv-educative în toată aria de competență cu incidență deosebită în unitățile de învățământ; pregătirea profesională în centre specializate ale M.A.I. a polițiștilor locali nou angajați; asigurarea încadrării funcţiilor de conducere şi execuţie cu personal competent, cu respectarea legislaţiei în vigoare, în vederea asigurării unui management performant tuturor structurilor; controlul respectării normelor legale în circulaţia rutieră, disciplină în construcţii, activităţile comerciale, mediu; creşterea nivelului de siguranţă în parcurile şi locurile de joacă.