Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Sâmbătă 20 iulie 2024 Nr. 6674

Copii din Sud, în tabăra organizată de Asociația „Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”

Copiii din Cartierul Sud al Focșaniului pot frecventa activitățile derulate de Asociația „Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”. Această asociație și-a deschis porțile în urmă cu aproape un an, timp în care copiii au avut numeroase posibilități de a-și petrece timpil liber.

„Asociația ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor” are, de aproape un an, deschise porțile pentru micuții din zona Sud. Activitățile propuse cuprind atât ore de pregătire la limba și literatura română, matematică, geografie, istorie, cât și sprijin în soluționarea unor probleme medicale, sau modalități alternative de petrecere a timpului liber. În această ultimă categorie s-a înscris și propunerea de tabără ”Credință și creație”, desfășurată în perioada 20-23 august 2018, în parteneriat cu Parohia Vrîncioaia și Parohia Năruja. Timp de 4 zile, copii cu vârste între 8 și 12 ani au fost acompaniați de dăruirea și ocrotirea preotului paroh din Vrîncioaia, cât și de cadre didactice, care le-au deschis orizonturi noi de cunoaștere și prețuire a ceea ce ne înconjoară. Desenul, lucrul manual, muzica, filmul, totul s-a jucat pe o singură carte: aceea a purității, iubirii și armoniei cu natura și cei din jur.

La final, jocurile populare, reflectând obiceiul coborârii ciobanilor de la munte, au înveselit și îmbogățit sufletul copiilor nărujeni și ale celor din Focșani, însoțiți de voluntarii Asociației ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”, în cea mai fericită simbioză om-natură.

Având ca finalitate întrajutorarea celor mai puțin favorizați de destin, dar și socializarea, cunoașterea, educația, Asociația ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor” vă așteaptă cu mare drag să-i pășiți pragul atunci când sufletul și inima vă îndeamnă să vă lărgiți cercul de cunoscuți sau de cunoștințe“, a transmis Marlena Șerbănuț, purtătorul de cuvânt al asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?