Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

VIDEO și GALERIE FOTO: „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“. A fost semnat un nou contract din Vranceaqua, etapa a II-a

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat, ieri, la semnarea unui nou contract de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este vorba de contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“. Acesta este al 6-lea contract de lucrări semnat, din totalul de 10 contracte, din cadrul proiectului regional amintit. Lucrările vor deservi o populație de circa 18.800 de locuitori din municipiul Adjud și din comuna Ruginești. Valoarea contractată este de 31.493.076,74 lei, din care: 26.769.115,23 lei din fonduri UE, 4.094.099,98 lei din fonduri de la bugetul de stat 629.861,53 lei din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și UAT-urilor. Lucrările vor fi realizate de societatea Hidroconstrucția SA București.

„Avem un motiv mare de bucurie atât pentru mine cât și pentru administrația județului Vrancea, pentru că astăzi semnăm din nou în cadrul Proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” – etapa a II-a. Astăzi, asistăm la semnarea unui nou contract de lucrări, cel de al șaselea din totalul de zece contracte din cadrul acestui proiect. Este vorba de contractul „Rețele de apă și canalizare în gruparea Adjud“, care va deservi o populație de circa 18.800 locuitori. Vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Adjud și din comuna Ruginești. Astfel, la Adjud vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv: extinderea aducțiunii de apă pe o lungime de 3.347 metri, reabilitarea rețelelor de distribuție pe o lungime de 3.828 metri și extinderea rețelelor de distribuție pe o lungime de 9.464 metri. La sistemul de canalizare va fi reabilitată rețeaua de canalizare pe o lungime de 689 metri și va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 4.362 metri. La Ruginești, vor fi realizate lucrări la sistemul de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 8.534 metri, vor fi extinse 5 staţii de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare pe o lungime de 5.709 metri. Perioada de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție“ , a precizat Marian Oprișan.

Vranceaqua etapa a II-a, exemplu la nivel național

Președintele Consiliului Județean Vrancea a precizat că Vranceaqua etapa a II-a este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

«Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a» este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022, iar valoarea totală a investiției este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, iar restul din subvenții de la bugetul de stat și din contribuții de la bugetul local“, a mai arătat președintele Marian Oprișan.

Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare, o prioritate

De la începutul lunii iunie și până în prezent, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat la semnarea contractelor de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”. Lucrările din cadrul acestei etape a proiectului Vranceaqua se vor derula în perioada 2018-2022, în 38 de localităţi din Vrancea cu peste 200 mii de locuitori în total. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare și stații de epurare a apelor uzate. Președintele Marian Oprișan a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă din județ. „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Iată că proiectele pe care le-am anunțat cu ani în urmă încep să devină realitate și prin aceasta dorim să creștem calitatea vieții vrâncenilor. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării. Sunt primele contracte de lucrări care sunt semnate în România în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

În prima etapă a proiectului Vranceaqua au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă în Focșani, Adjud, Odobești, Panciu și Mărășești, dar și în comunele Homocea, Golești și Cîmpineanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?