Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

VIDEO: Bărbatul care a LOVIT CU SECUREA o adolescentă și pe tatăl ei, ARESTAT; el este recidivist





Focșăneanul de 62 de ani, care în seara zilei de miercuri a lovit cu o secure o adolescentă de 17 ani, a fost reținut în dimineața zilei de ieri, ulterior fiind arestat. Nu doar fata a fost rănită de secure, ci și tatăl acesteia, pe care l-a atins în zona a inimii. Din fericire, nici adolescenta și nici tatăl ei nu au suferit răni grave. Doar tânăra a ajuns la spital și a primit îngrijiri medicale, nefiind nevoie de internare. Din primele verificări efectuate de anchetatori a rezultat că bărbatul, care este recidivist, fiind condamnat tot pentru fapte comise cu violență, a reacționat așa pe motiv că soția lui ar fi fost deranjată de un răspuns nepotrivit la o întrebare pe care i-ar fi adresat-o unei fete, cu care se afla victima. Inițial, agresorul a lovit o altă adolescentă cu palmele, după care a lovit-o cu securea pe cea de-a doua fată, care între timp își anunțase tatăl despre cele  petrecute. Ieri la orele prânzului, bărbatul de 62 de ani a fost adus în cătușe la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru a fi audiat. Ulterior, el a fost dus la instanță cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 de zile. În sarcina lui s-au reținut mai multe infracțiuni, respectiv câte două infracțiuni de lovire sau alte violențe, o infracțiune de amenințare și una de tulburare a ordinii și liniștii publice. Tatăl fetei a reușit să-l imobilizeze pe agresor, care chiar și așa a continuat să-l amenințe cu moartea, spunându-i că îl va căuta și pe el și pe membrii familiei și îi va omorî. Deși în zonă mai erau persoane, nimeni nu a sărit în ajutorul tatălui fetei, cel mai probabil de frica agresorului.

    Bărbatul de 62 de ani din Focșani, care în seara zilei de miercuri a făcut un scandal monstru în cartierul Sud și a lovit cu o secure o fată de 17 ani, dar și pe tatăl acesteia, la fața locului ajungând zeci de polițiști și jandarmi, a fost reținut ieri dimineață de polițiști, ulterior fiind arestat.
    Sesizarea cu privire la scandalul monstru a fost făcută prin apel la 112 în seara zilei de miercuri, în jurul orei 21.00. Polițiștii s-au deplasat în număr destul de mare la fața locului, iar după ce au efectuat cercetări, l-au luat la sediul poliției pe principalul suspect, respectiv bărbatul de 62 de ani. „Aseară (miercuri seara -n.r), în jurul orei 21.00, poliția a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 despre un scandal în zona sud a Municipiului Focșani. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constatat că o persoană în vârstă de 62 de ani a agresat o tânără de 17 ani. Ulterior, autorul faptei a fost condus la audieri, stabilindu-se totodată că acesta este recidivist”, ne-a declarat comisarul șef Zorel Burlan, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    În timp ce bărbatul era dus la sediul poliției pentru a povesti ce s-a întâmplat, victima sa, respectiv fata de 17 ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani pentru a primi îngrijiri medicale. După ce a fost investigată și s-a stabilit că nu a suferit răni grave, adolescenta a fost lăsată să plece acasă. „Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, unde a fost diagnosticată cu contuzie de umăr stâng și contuzie police stâng. A primit îngrijiri medicale și, din fericire, nu a avut nevoie de internare”, ne-a declarat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Focșani.

Fata și tatăl ei, loviți cu o secure

    Nu doar fata de 17 ani a fost lovită cu securea, ci și tatăl ei. Pe acesta, securea l-a atins în zona pieptului, în dreptul inimii. Din fericire, s-a ales doar cu o zgârietură și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
    În urma primelor verificări, anchetatorii au stabilit că totul ar fi pornit de la un răspuns al unei fete, la o întrebare adresată de soția inculpatului. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții Parchetului, agresorul și soția sa ar fi stat pe o bancă în fața unui bloc. Pe lângă ei au trecut niște fete, între care și victima, care au mers în vizită la cineva. În momentul în care acestea au ieșit, soția agresorului ar fi întrebat-o pe una dintre fete la cine a fost în vizită. Femeia nu ar fi fost mulțumită de răspunsul primit, considerând că a fost impertinent, lucru pe care i l-a spus și tinerei.
Anchetatorii spun că, în acel moment, bărbatul s-ar fi ridicat de pe bancă și a lovit-o pe fată cu palma. Văzând ce se întâmplă, fata, care ulterior a fost lovită cu securea, a fugit, apoi și-a sunat tatăl, care a ajuns imediat în zonă. Între timp, inculpatul a mers în casă, de unde a revenit înarmat cu o secure. În momentul în care tatăl fetei de 17 ani a vrut să-l întrebe ce s-a întâmplat și ce a avut cu fetele, agresorul a dat cu securea în acesta. Fiica sa a intervenit imediat, astfel că bărbatul a fost zgâriat de lama securii, care mai apoi a ricoșat și a ajuns în umărul fetei.
    Cei doi, respectiv tatăl și fiica, au ajuns și ei, ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Potrivit relatărilor făcute de bărbat persoanelor din cadrul parchetului, el nu a avut niciodată probleme cu agresorul și a adăugat că a mers acolo doar pentru a afla ce s-a întâmplat. Atât tatăl, cât și fiica spuneau că agresorul a venit pur și simplu cu securea afară și a început să lovească. După ce a fost lovit, tatăl tinerei și-a dezgolit pieptul, pentru a le arăta persoanelor prezente rana făcută de secure. Sursele noastre spun că fata care a fost lovită cu palma de agresor nu ar dori să depună plângere împotriva acestuia.
    Fata lovită cu securea a povestit că împreună cu o altă fată au mers în vizită la o rudă a amicei sale. În timp ce erau în fața blocului, agresorul ar fi venit la ele și a pălmuit-o pe prietena sa. În acel moment, fata lovită de secure a fugit și și-a sunat tatăl, care a venit imediat la fața locului. În continuare, tatăl fetei ne-a spus că atunci când a ajuns la fața locului, agresorul nu era. La scurt timp, fiica sa l-a văzut ieșind din casă cu securea. Bărbatul ne-a povestit că nici nu a avut timp să întrebe ce s-a întâmplat și ce au făcut fetele de l-au supărat așa de tare, că l-a și văzut pe agresor îndreptându-se cu securea către el, fiind apoi lovit. Bărbatul a adăugat că el a fost doar zgâriat cu tăișul securii, în zona pieptului, după care securea a ajuns în umărul fetei, care sărise în apărarea sa.
    Tatăl fetei lovite cu securea a reușit într-un final să-l imobilizeze pe agresor, până la sosirea poliției și jandarmeriei. Deși ceea ce s-a întâmplat miercuri seara în cartierul Sud a fost foarte grav, iar în zonă erau mai multe persoane, nimeni nu a intervenit, cel mai probabil oamenilor fiindu-le frică de agresor. O singură persoană și-ar fi permis să-i spună acestuia să stea liniștit, pentru că știe că a mai avut probleme. În timp ce era imobilizat, agresorul l-ar fi amenințat cu moartea pe tatăl fetei.

Audiat de procuror și apoi dus la instanță

    Ieri, la orele prânzului, bărbatul de 62 de ani a fost adus cu cătușe la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru a fi audiat de procurorul de caz. Potrivit informațiilor primite de la procurorul Ionuț Drâmbă, bărbatul a recunoscut faptele. „În sarcina inculpatului s-au reținut infracțiunile de lovire sau alte violențe, două persoane vătămate, amenințare, tot două persoane vătămate și o infracțiune de tulburare a ordinii și liniștii publice. La audieri a recunoscut comiterea faptelor”, a precizat procurorul de caz, Ionuț Drîmbă.
    Bărbatul nu este la prima abatere. Surse oficiale spun că el a mai fost condamnat pentru comiterea unor fapte extrem de grave, respectiv infracțiuni contra vieții. Una dintre fapte ar fi fost comisă în Italia. Reprezentanții IPJ Vrancea ne-au confirmat că agresorul este recidivist. „Bărbatul este recidivist. El a mai fost condamnat în trecut tot pentru fapte comise cu violență”, a precizat comisarul șef Zorel Burlan.
    Ieri după-amiază, bărbatul de 62 de ani, din Focșani, a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Focșani și a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia judecătorilor nu este definitivă, agresorul având posibilitatea să facă contestație dacă este nemulțumit. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G(…) G(…), pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, (…) (persoană vătămată P(…) G(…)), lovire sau alte violențe (…) (persoană vătămată P(…) G(…)), tulburarea ordinii și liniștii publice (…) și amenințare (…) pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 12.07.2018 până la 10.08.2018 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 12.07.2018, ora 15:10”, este decizia Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?