Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Facem joaca în parc din nou cool pentru tineri, în GROW Games


– 28 traineri internaționali din 15 țări susțin „jocurile verii” GROW Games în 11 orașe din România pentru a pregăti peste 700 liceeni în viața de adult și viitorul în carieră –
 
    Dacă ai în spate un ghizdan cool, pe telefon cele mai noi soundtrack-uri, haine în stil boho dar nu uiți să îți pui întrebări despre viitorul tău sau despre viitorul orașului tău, este clar tu ești jucător de GROW Games. GROW games, aflat la a 19-a ediție, se desfășoară și în acest an în peste 11 orașe din România și reunește la start peste 700 de tineri din numeroase licee. Ediția de vară duce joaca la extreme, deoarece cele 7 ateliere de vară se vor desfășura în parc, iar tineri din toată țara vor dezbate teme actuale în limba engleză și își vor dezvolta abilități practice în domeniul managementului de evenimente și dezvoltării comunitare.
    Programul se va desfășura pe parcursul a 3 săptămâni, sub forma unor ateliere de lucru 100% interactive cu predare exclusiv în limba engleză, în perioada 2-31 iulie. Participanții vor exersa abilități precum autocunoaștere și încredere în sine, gândire creativă, angajabilitate, planificare și multiculturalitate. De asemenea, GROW este oportunitatea perfectă pentru liceeni de a-și lărgi cercul de prieteni și a cunoaște persoane noi, atât din România, cât și din alte colțuri ale lumii.
    Anul acesta, la GROW Summer ne activăm super puterile și asemeni unor super eroi ne punem mintea și „mușchii” la contribuție și învățăm cum colaborativ, și inspirați de modele și traineri internaționali, să facem un pas în ceea ce privește dezvoltarea personală, cum să lucrăm în echipă pentru a face un bine în comunitatea noastră. Și, pentru că în fiecare an, exotismul GROW este dat de trainerii internaționali, și în acest an, 28 de traineri din 15 țări s-au alăturat programului, inspirându-i pe tineri, alături de gazdele locale în demersul acestora de a se cunoaște mai bine și de a identifica puterea colaborării și muncii în echipă în slujba binelui.
    Nu numai că liceenii se distrează interacționând cu alți elevi de vârsta acestora, dar descoperă cu ajutorul invitaților internaționali și experților locali ce ar putea studia sau lucra în viitor, unde și ce trebuie să facă pentru a-și îndeplini scopul, atât în România, cât și în străinătate.
    Stai liniștit, nu e ca la școală, aici nu avem cărți, nu avem caiete și mai ales nu avem note, avem doar 7 teme de discuție pe care le parcurgem împreună cu elevii, într-un cadru informal de la egal la egal, elevi și traineri internaționali. Astfel, vara aceasta este despre tineri și pașii pe care aceștia îi fac spre viitor atât al lor cât și cei ai comunității. La GROW Summer Games, condimentăm atelierele cu seri de filme, social media, evenimente locale și prieteni noi. Iar la final, ne punem ideile și abilitățile la treabă pentru a creiona un proiect de impact în comunitate și ne gândim apoi mai relaxați spre viitor.
    Cursurile din Focșani se desfășoară în zona Bulevardului Unirii – fie outdoor sau indoor – cum ne ghidează vremea, până pe 12 iulie, inclusiv.

    Proiect cofinațat în cadrul programului Erasmus+ România.
    Åžcoala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.
    Mai multe detalii pe www.scoaladevalori.ro.

Corina ȘELER, Head of Marketing and Communication, Școala de Valori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?