Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Prostituție „în sistem touring” în apartamente din Focșani și Bacău; percheziții și arestări, în urma unei acțiuni a polițiștilor


EXPLOATARE SEXUALÄ‚ ÎN ANGLIA, STOPATÄ‚ DE ACÈšIUNEA POLIÈšIȘTILOR ȘI PROCURORILOR
    Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au organizat o acțiune operativă pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Prin această acțiune, s-a reușit stoparea transferului a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, în folosul ilicit al traficanților. Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior, arestate preventiv.
    La data de 4 iulie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au defășurat două percheziții domiciliare la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, pe raza județelor Bacău și Vrancea, respectiv Anglia. În urma acestora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile) și au fost executate cinci mandate de aducere.
    Din cercetări a reieșit că membrii grupării, cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani, ar fi racolat tinere (provenind din familii dezorganizate, cu abandon școlar sau stare materială precară), prin inducere în eroare cu promisiuni referitoare la câștiguri importante de bani. Activitățile de prostituție s-ar fi desfășurat în apartamente închiriate în regim hotelier, în județul Bacău și municipiul Focșani, județul Vrancea, în sistem touring. Prin acțiunea polițiștilor și a procurorului de caz s-a reușit stoparea transferului a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, în folosul ilicit al traficanților. În urma administrării probatoriului, 5 persoane au fost reținute sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, ulterior fiind prezentați Tribunalului Bacău, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Sursa: IPJ BACAU
06 Iulie 2018

„(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, privind arestarea preventivă a inculpaților: 1. B(…) C(…), cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de minori și a unei infracțiuni de proxenetism (…) 2. S(…) G(…)-E(…), cercetată a două infracțiuni de trafic de minori și a unei infracțiuni de proxenetism (…) 3. Burcă Vlad-Tiberiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiuni de trafic de minori (…) 4. Burlacu Daniel, pentru săvârșirea a două infracțiuni de proxenetism (…) 5. Stănică Gheorghiță pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism (…) Dispune arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 05.07.2018 și până la data de 03.08.2018 inclusiv și emiterea mandatelor de arestare preventivă. Constată că inculpații au fost asistați de avocați aleși. (…) Pronunțată în camera de consiliu din 05.07.2018, ora 21:14 (…) „, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?